Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Подржавамо Стефановићеве промене али његова изјава је неприхватљива

Београд - Синдикална организација "Социјално-полицијски фронт" (СПФ) саопштила је данас да очекује социјални дијалог са министром полиције Небојшом Стефановићем ради решавања питања која, како тврде, збуњују и забрињавају запослене у Министарству унутрашњих послова.

428145_nebojsa-stefanovic-beta_f

Они сматрају да је дијалогом са министром Стефановићем могуће решити питање исплате по 10.000 динара свим запосленима, затим најављено смањење плата за 10 одсто, као и започети рад на изради новог појединачног колективног уговора.

СПФ предлаже решавање исплате новчаног потраживања за, како се наводи, долазак и одлазак са рада, које им се, како тврде, дугује за осам месеци, као и добијање униформи и опреме.

У нади да ће их министар позвати на разговор који би, како сматрају, требало да буде одржан 24. јуна, четири синдиката поручују да ће министру Стефановићу пружити максималну подршку у коренитим променама које су у интересу држава и МУП-а.

Стога им је, како наводе, неприхватљива изјава министра да "неко од њих жели да изазове хаотично стање" у том ресору.

"Наши чланови знају да ми нисмо ни интересна ни криминална организација већ синдикална која се бори искључиво за права радника МУП-а...", наводи се у саопштењу које је потписао председавајући СПФ-а Веселин Николић.

Министар Стефановић изјавио је јуче да раније саопштење СПФ у којем они изражавају страховање да ће даље игнорисање наведених проблема изазвати незадовољство запослених у том министарству "које неће бити могуће контролисати", види као озбиљну претњу држави и покушај да се изазове хаотично стање у друштву.

Стефановић је рекао Тањугу да је као министар спреман да разговара са представницима свих синдиката, али и поручио: "У тренутку када улазимо у корените и озбиљне промене унутар полиције и МУП - то саопштење могу да тумачим само као неки покушај да се изазове хаотично стање у друштву", рекао је министар.

Извор: Блиц

1769