Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ПЕНЗИЈА УМЕСТО НАГРАДЕ Инспектор тврди да је незаконито склоњен из полиције: "Уништили су ми живот"

Небојша Благотић (56) из Ниша оптужује бившег директора полиције Милорада Вељовића и начелника Срђана Грекуловића да је незаконито пензионисан.

Каже да је после 20 година успешног рада у откривању привредног криминала 6. октобра прошле године, после хапшења 17 особа које су противправно присвојиле 53 милиона динара, Грекуловић лично однео Вељовићу његов извештај о тој акцији. Дан после тога Грекуловић је Благотићу уручио решење о пензионисању. 221388acc0a2b999f46acc9aff2a91e1 - Био сам носилац акције 2013. у којој је у више градова у Србији ухапшено десет особа јер су лож-уље продавали као евродизели на разлици у цени зарадили 800 милиона динара. И у току приватизације у Нишу ухапсио сам директора привредног друштва који се појављивао као купац МИН “Пројекта”. И прошле јесени сам био мозак акције у којој смо због злоупотреба положаја у осигуравајућим друштвима ухапсили 17 особа у Нишу, Београду и Сремској Митровици. Тражили су да за Вељовића сачиним извештај о тој акцији. Одмах након тога сам добио решење да ми 10. октобра престаје радни однос. У претходне три године шефови су мој рад оцењивали са “истиче се 4”. Да ли је то награда за мој рад - пита инспектор Благотић.

Он наглашава да му је коначно решење о пензионисању стигло 27. новембра, на дан кад је у Више јавно тужилаштво однео радну верзију кривичне пријаве са предлогом за хапшење директора привредног друштва који је оштетио буџет за 23 милиона динара.

Да ли су то законски услови и потребе службе на које се позива жалбена комисија Владе Србије? Био сам носилац два изузетна сложена и велика предмета на којима је радило много полицијских службеника. Произлази да сам намерно склоњен. Уништили су ми живот. Много су ме повредили јер сам годинама предано радио. Ослабио сам десет килограма. Имам троје малолетне деце, супруга је незапослена, а не примам ни плату ни пензију. Нисам хтео да узмем ни отпремнину. Пошто немам 40 година стажа имаћу трајно мању пензију за више хиљада динара - огорчен је инспектор.

Вељовић тврди да се “не сећа свих појединачних случајева, као и да он није права особа за то питање јер је за пензионисање био задужен начелник нишке полиције Грекуловић”. Међутим, одговор од Грекуловића нисмо могли да добијемо јер није одговарао на наше телефонске позиве.

Неправилности до сада нису утврђене

На питање да ли ће бити разматрани случајеви превремено пензионисаних службеника у периоду кад је директор полиције био Вељовић, министар полиције Небојша Стефановић је одговорио: - Поступамо по свему што било ко затражи да се утврди као неправилност, за сваки појединачан случај. Уколико постоји било шта што није урађено по процедурама, увек смо спремни, наравно, да то проверимо. До сада нисмо утврдили неправилности.

Извор: Блиц

1768