Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ОТВОРЕНО ПИСМО ЕУЛЕКСУ: Шта је са убицама жандарма Стевана Синђелића?!

БЕОГРАД – Данас се навршава годину дана од мучког убиства српског жандарма Стевана Синђелића у копненој зони безбедности. stevan-sindjelic Тим поводом министар унутрашњих послова Небојша Стефановић упутио је данас, поводом годишњице убиства жандарма Стевана Синђелића, отворено писмо шефу Мисије Еулекса Габријелеу Меучију у коме га подсећа да породица Синђелића и српска јавност, још нису добили одговор ко га је усмртио и докле је истрага стигла.

Стефановић у писму подсећа да се данас навршава годину дана од бруталног терористичког напада, када су, још увек, непозната лица осула паљбу из аутоматског оружја, из заседе, на припаднике српске Жандармерије у Копненој зони безбедности.

Том приликом мучки је убијен припадник нишког одреда Жандармерије, Стеван Синђелић који је иза себе оставио супругу и двоје малолетне деце, наводи се у писму.

Стефановић подсећа Мауија да је му је приликом њиховог последњег сусрета прошле године, предао сазнања до којих је дошао МУП Србије у овом случају.

Ни породица Стевана Синђелића, ни српска јавност, још нису добили одговор ко је усмртио Стевана, као ни докле је истрага стигла, истиче Стефановић.

Он је нагласио да је напад на српског полицајца, напад на државу.

„Зато ћу као министар унутрашњих послова Републике Србије наставити да инсистирам на хапшењу починилаца, као и на њиховом привођењу правди због злочина који су починили“, истакао је министар.

„То, уосталом дугујете Стевановој породици и грађанима Србије. Тако ће и Мисија Еулекса послати јасну поруку о својој неутралности и доказати да су за вас терористички напади недопустиви, а сви грађани једнаки, па ће се и српско становништво на Косову и Метохији осећати безбедније“, закључио је Стефановић.

Извор: Правда

1681