Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Отпустићемо мање од 1.000 припадника МУП-а

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је данас да је предвиђено отпуштање мање од 1.000 припадника МУП-а на нивоу целе Србије, од чега ће најмање половина њих бити из редова администрације. stefanovic-MUP Стефановић је, коментаришући данашњи протест Независног полицијског синдиката Србије рекао да је то био политички скуп, као и да поједини из политичких разлога у јавности износе преувеличане цифре о наводом отпуштању у МУП-у, што није тачно.

"Ми смо говорили о мање од 1.000 људи, од којих најмање половина неће бити из редова полиције, већ из редова администрације и то на нивоу целе Србије, и не сваке године већ једном и више не. Али, овде се помињу велике цифре да би се застрашили људи пред изборе", казао је Стефановић за Б92.

Он је рекао да сви у полицији који сматрају да су на било начин оштећени имају право да се жале и суду.

"Нисмо никога оштетили и све ћемо радити у договору са синдикатима, са државним, владиним и невладиним организацијама који се овим послом баве, а пре свега ћемо направити критеријуме и мерила које ће људи моћи јасно да виде", нагласио је Стефановић.

Како је рекао, свако ко буде добио било какво решење којим се мења његов радно-правни статус у МУП-у имаће право да види зашто и по ком основу.

"Јер, откуд откуд ја могу да знам да ли неко у Србији ради добро или не или га треба наградити или казнити. Али не може да неком ко се једном запосли у МУП-у то буде гарантовано за цео живот", навео је министар додајући да ће једнака правила важити за све.

Према његовим речима, они који се баве криминалом у полицији неће моћи да раде и водиће се прекршајни и кривични поступци.

Стефановић је, такође, рекао да они који су се огрешили о закон неће моћи да раде у полицији, као и да ће они који "машу лажним кривичним пријавама" морати то да докажу и за то одговарају.

Стефановић је рекао да ће МУП наставити да разговара са репрезентативним синдикатима како би били полицајци више заштићени и демантовао да је било ко у полицији застрашен.

"Покажите и једну депешу да је неко нечим застрашен", додао је он.

На питање из које су странке ухапшени који су данас напали функционере ДС-а на Звездари, Стефановић је казао да је реч о четири особе из Београда од којих су неки припадници највијачких група, као и да се на основу профила на интернету један од нападача доводи у везу са једном од политичких странака.

Министар није прецизирао о којој странци је реч, али је нагласио да за МУП није важно којој странци та особа припада већ да је нападач ухапшен и да је полиција показала да смо озбиљна држава у којој се неће толерисати такво понашање.

Извор: Мондо

1680