Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

ОСУМЊИЧЕНА ТРИ ГЕНЕРАЛА: Завршена истрага против одговорних за паљење амбасада

Кривичне пријаве биће поднете против полицијских генерала Стевана Бјелића, Боривоја Тешића и Младена Курибака, некадашњег начелника Полицијске управе Београд Слободана Вуколића и још петорице функционера МУП-а amb БЕОГРАД - Више јавно тужилаштво у Београду поднеће у наредна два дана девет кривичних пријава против одговорних у Министарству унутрашњих послова зато што нису бранили амбасаде током митинга "Косово је Србија" 2008. године.

Међу осумњиченима се неће наћи директор полиције Милорад Вељовић, али ће бити тројица полицијских генерала - Стеван Бјелић, Боривоје Тешић и Младен Курибак, као и некадашњи начелник Полицијске управе Београд Слободан Вуколић.

amb1

На списку још петорица функционера МУП-а, а све их терете за пропусте у раду и изазивање опште опасности, због чега су гореле амбасаде Америке и Немачке, а једна особа је погинула у пожару.

Радна група МУП-а Србије основана је на иницијативу министра Небојше Стефановића, како би се утврдило ко је и какве пропусте направио током и након обезбеђивања митинга.

"Радна група је сакупила довољно доказа за подизање оптужница против осумњичених. Предали смо их тужилаштву пре 10 дана. Сада је на њима да одлуче да ли ће покренути поступке или не, али с обзиром на јачину доказа и чињеница које смо им доставили, очекујемо да ће то бити кривичне пријаве", навели су у МУП-у.

amb2

Боривоје Тешић, бивши командант Жандармерије и један од високих полицијских функционера осумњичених да је одговоран за паљење амбасада, недавно је негирао одговорност, истичући да је у ноћи митинга био искључен из ланца командовања.

Извор: Курир

1656