Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ОН ЈЕ РАНИО ПОЛИЦАЈЦА: "Када год украдем нешто, ви ме ухапсите!"

Одлучио сам да украдем тај ауто. Размишљао сам да, ако не успем, убијем полицајца који ме буде хапсио, причао Јожеф Ердељи, који је ранио полицајца Ђурицу Врачарића. jozef-erdelji-1418760151-599522 НОВИ САД - Доста ми вас је више! Када год украдем нешто, ви ме ухапсите! Зато сам одлучио да се наоружам и обрачунам са вама - рекао је Јожеф Ердељи, звани Јоцика (38), који је ухапшен због рањавања полицајца Ђурице Врачарића (44) из Србобрана. Јожеф је у понедељак по подне у Србобрану видео аутомобил који је остао откључан и са кључевима у брави, а у исто време у близини су били полицајци.

- Одлучио сам да украдем тај ауто. Размишљао сам да, ако не успем, убијем полицајца који ме буде хапсио. Намеравао сам потом да одем у Мађарску и тамо затражим азил - рекао је Јожеф.

Полицајац Ђурица Врачарић, који је у том тренутку био са колегом приправником, видео је сумњивог мушкарца који улази у "ситроен ксара".- Сео је у полицијски ауто и кренуо за њим. На надвожњаку код Фекетића крадљивац је слетео с пута, највероватније намерно јер је видео да му опет неће успети крађа. Он је пуцао на полицајца и погодио га у раме.

Након тога уследила је потера, у којој су учествовали полиција и Жандармерија. Када су га савладали и одузели му пиштољ из којег је пуцао, уверили су се да је у цеви имао још два метка. Ердељи је до пре десет година живео у Врбасу, а након тога у Србобрану, и познат је одраније по разним кривичним делима.

Извор: Курир

1685