Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Огњановићи "пали": У пљачку умешана и полиција?!

Небојша и Јелена Огњановић имали су 2013. године саучеснике у самом врху полиције који су им помагали у покушајима да заташкају пљачку стотина хиљада евра прикупљених за лечење њихове ћерке Тијане! ognjanovicii На овај закључак упућују детаљи са испитивања Огњановића у МУП, у новембру прошле године, када су родитељи мале Тијане током унакрсних испитивања постављана увек иста питања на која су они давали, очигледно унапред припремљене и напамет научене одговоре?! Прошлог петка, већ на првом озбиљно спроведеном саслушању, Небојша и Јелена су током одвојених испитивања ухваћени у лажи и практично натерани да признају пљачку.

“Свако предходно испитивање Огњановића обављено је траљаво и било је у најмању руку врло сумњиво. Примера ради, инспектори су Тијанине родитеље саслушавали одвојено и постављали им иста питања, а они су давали дословце идентичне одговоре. Готово од речи до речи! Као да им је неко унапред спремио питања и написао им шта да кажу. Очигледно је да је неко веома битан био умешан у целу ствар и да му је и те како било стало да његово име никако не исплива на површину“, објашњава Информеров саговорник.

Прошлог петка инспектори су озбиљно приступили свом послу и практично из Огњановића извукли признање да су присвојили део новца.

“Тијанини родитељи су тек у петак испитани озбиљно, онако како то полицајци раде када свој посао обављају по свим правилима. Јелена и Небојша су саслушани одвојено и дали су опречне одговоре. Неуко су се бранили, а на крају им је једини аргумент био да су то њихове паре. Сад, велико је питање како је могуће да су прошле године давали готово у реч исте одговоре, а да им се сада искази нису поклапали практично ни око једне битне ствари. Очигледно је да су они све време само играли улоге по сценарију неког много моћнијег. Кога? То истрага тек треба да утврди“, објаснио је Информеров саговорник.

И криминолог Божидар Спасић уверен је да Огњановићи нису могли сами.

“Треба бити нарочито наиван па поверовати да су Огњановићи сами дошли до толиког новца, који никад раније у историји хуманитарних акција није скупљен. Уосталом, посебно сумњиво је и то што ми дан-данас не знамо ко су донатори, који свакако не би пропустили прилику да се тиме похвале. Највероватније је реч о спрези банкарске и фармацеутске мафије“, рекао је Спасић.

Извор: Србија данас

1701