Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ОДЛИЧНА ВЕСТ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ Вучић ће повећати плате за 10 одсто!

Како „Ало!” ексклузивно сазнаје од извора блиским Влади Србије, очекује се да ће бити одлучено да плате у јавном сектору од октобра буду повећане за десет одсто, а просечна нето зарада са тим повећањем и повећањем минималне цене рада износиће 430 евра. alo1 Према нашим сазнањима, један од првих послова кјег се премијер Александар Вучић прихватио са својим новим кабинетом јесте управо то да се побрине о побољшању стандарда запослених, а на добром смо путу да већ 2017. године просечна плата у Србији буде 500 евра, како што је Вучић и обећао.

- Мере штедње и фискалне консолидације које су предузете пре две године дале су веома добре резултате. Због тога данас можемо говорити о повећању плата војсци, полицији, здравству и социјалном сектору, као и просвети и образовању. Повећање би требало да се догоди у октобру и износиће у просеку 10 одсто - каже извор „Ало!“ близак Влади.

Према речима нашег извора, ово повећање коштаће државну касу око 200 милиона евра на годишњем нивоу, за шта има новца. - Овим повећањем плате у просвети биће за четири, у здравству за три, а у безбедносном сектору за два одсто веће него што су биле икада до сада.

После овог повећања плата у јавном сектору и минималне цене рада, о којој се разговарало на првој седници нове владе Србије у петак, просечна плата у Србији требало би да порасте на око 430 евра, што је за око 50 евра више од просечне плате у јуну месецу ове године.

Према изворима „Ало!“ из Владе Србије, нето ефекат овог повећања на државни буџет Србије биће око 140 милиона евра. Представљајући свој нови кабинет у Скупштини прошле недеље, али и одмах после завршених ванредних парламентарних избора премијер Вучић је оценио да ће са мандатом ове владе почети „златне године” за Србију.

- Ако се овако настави, предстоје златне године. Мислим да је то најважније. Да успемо да поставимо ствари на своје место и да имамо динамичан раст, какав мислим да ћемо имати, од најмање 2,3 одсто, а не само два, а следеће године очекујем да иде на три одсто, то ће бити кумулативан раст, раст из године у годину - рекао је Вучић. Објаснио је да то за обичан народ значи не раст процената, бројки, већ више посла, веће плате и пензије, боље школе, опремљеније болнице...

Вучић је обећао и да ће искористити нови четворогодишњи мандат да земљу припреми за улазак у ЕУ, да одржи блиске везе с Русијом, смањи јавни дуг и подстакне раст.

- Ми желимо да кренемо у нове велике успехе са новом енергијом - рекао је Вучић, обећавши да ће реформисати економију Србије. alo2 Примаће веће плате него икада

Плате у јавном сектору у Србији су смањене од 1. новембра 2014. године. Са повећањем од 10 одсто од октобра ове године оне ће бити веће него пре смањења, а најбоље ће проћи просветари, којима је премијер више пута након ступања на снагу мера штедње обећао да их неће заборавити:

Просвета 4% Здравство 3% Безбедност 2%

Минимална цена рада 130 динара?

Влада је у петак саопштила да ће поштовати законски рок који истиче 15. септембра и до тада утврдити минималну цену рада, и да ће кроз дијалог са социјалним партнерима радити на њеном повећању. Минимална цена рада у Србији није мењана већ две године, а за последње четири порасла је само за шест динара, на 121 динар, колико тренутно износи. Синдикати су до сада тражили да минимална цена рада порасте на 140 динара, али су њихове последње изјаве много помирљивије и говоре да би били задовољни и са 130 динара, што је, према неким информацијама, и Влада спремна да подржи.

Извор: АЛО

1678