Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ОБРАЧУН СА ШУМОКРАДИЦАМА КОД КУРШУМЛИЈЕ: Албанци убили жандарма Стевана Синђелића (30)

Нови инцидент догодио се ноћас око три часа када су непознати нападачи, претпоставља се крадљивци шуме с Косова, отворили ватру на жандарма и ранили га у главу. Хеликоптером је у тешком стању пренет у Београд

zandarmerija-foto-marina-lopicic-1409217246-558405

КУРШУМЛИЈА - Припадник Жандармерије МУП Србије Стеван Синђелић (30), који је рањен ноћас око три часа у рејону села Орловац у општини Куршумлија, преминуо је јутрос на ВМА, сазнаје Курир.

Синђелић је рањен када је више, засад непознатих, особа албанске националности из ватреног оружја пуцало на жандарме који су обезбеђивали место увиђаја, где је полиција јуче пронашла шумокрадице са Космета, саопштено је из МУП-а Србије.

За оружани напад на припаднике Жандармерије сумњиче се особе које су јуче бесправно секле шуму, а које су се јутрос вратиле на исто место како би узеле оружје, технику и предмете које су за собом оставиле након јучерашњег инцидента.

На српског жандарма пуцано је у селу које се налази надомак Мердара и он је полицијским хеликоптером пренет у Београд, у пратњи лекарске екипе из болнице у Прокупљу. Претпоставља се да су нападачи дошли из општине Подујево, која се административним прелазом граничи са Куршумлијом.

Стефановић: Пронаћи починиоце терористичког акта

"Наредио сам да се у овај део Копнене зоне пошаљу снажне полицијске снаге које ће заштити животе припадника полиције, локалног становништва и виталне интересе наше земље", изјавио је Стефановић.

Према његовим речима, Србија неће толерисати териростичке нападе на својој територији и полиција ће најоштрије одговарати на сваки напад.Стефановић је изражавајући саучешће породици полицајца Стевана Синђелића истакао да ће захтевати да се починиоци овог терористичког акта пронађу и најоштрије казне.

Портпаролка прокупачке болнице Марија Деспотовић рекла је јутрос да је Синђелић рањен рано јутрос око три сата, а око седам је донет у болницу. "Он је имао устрелну рану главе. Одмах је обављена реанимација, а потом је у веома тешком стању хеликоптером превезен у Београд на ВМА", казала је Марија Деспотовић.

Подсетимо, у размени ватре с полицијом јуче је рањен један шумокрадица код Куршумлије.   Извор: Курир
1705