Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Нова возила за ватрогасно-спасилачке јединице

У Панчеву је извршена примопредаја 93 возила која је Министарство унутрашњих послова набавило за потребе ватрогасно-спасилачких јединица у Србији.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је у Панчеву да ће током ове године Сектор за ванредне ситуације добити највећи број нових ватрогасних возила у последњих десетак година, што ће допринети још ефикаснијем раду ватрогасаца-спасилаца. Небојша Стефановић на примопредаји нових возила за ватрогасно-спасилачке јединице Стефановић очекује да ће поред 47 ватрогасно-спасилачких камиона који су до сада испоручени, током ове године стићи још 17. Након тога, почетком наредне године, стићи ће још девет нових камиона, рекао је Стефановић, који је присуствовао примопредаји 93 возила која је Министарство унутрашњих послова набавило за потребе ватрогасно-спасилачких јединица у Србији. Министар је нагласио да ће ово бити година у којој се најинтензивније инвестира у Сектор за ванредне ситуације. "Међу возилима која ће данас бити распоређена у ватрогасно-спасилачке јединице широм Србије налазе се превасходно теренска и путничка возила, али и две ауто-цистерне од 3.000 литара, које ће бити коришћене за гашење пожара и прилаз неприступачним теренима где је грађанима потребна помоћ", објаснио је министар.

93 нових возила за потребе ватрогасно-спасилачких јединица

Стефановић је истакао да је поносан на резултате рада припадника ватрогасно-спасилачких јединица, који су од почетка године спасили 1.000 људи и имали 21.574 интервенције. "Поносан сам како ови момци и девојке штите људе, колико су храбри у суочавању са пожарима и поплавама и желим да грађани Србије знају да о њима брину способни професионалци", рекао је Стефановић и додао да ће Министарство унутрашњих послова наставити интензивно да инвестира у ватрогасно-спасилачке јединице, како би оне имале све што је потребно да свој посао раде на најбољи могући начин. Извор: РТС
1733