Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Нова борбена возила и чамци за полицију

Министарство унутрашњих послова Србије добило је данас десет борбених возила и чамаца специјалне намене, а примопредаји присуствује и премијер Србије Александар Вучић. Tan2016-3-26_101952782_0 Са Вучићем свечаности испред војног брода "Козара" на Ушћу присуствују и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, као и председник Републике Српске Милорад Додик.

Премијер је честитао нашој наменској индустрији и предузећу Југоимпорт СДПР који је моредрнизовао и опремио борбена оклопна возила и чамац и поручио да ће тај чамац спрске производње моћи да буде конкурентан на тржишту и допринети развоју српске економије.

Он је такође најавио пре краја године прве беспилотне хеликоптере српске производње са 750 килограма носивости наоружања.

Вучића су на Ушћу у Београду припадници полиције упознали са могућностима борбених оклопних возила, која су већ била у саставу министарства, али су у фабрици за производњу слозених борбених система у Великој Плани сада ремонтована и унапређена.

Вучић је после тога, са командног брода Речне флотиле Војске Србије "Козара" посматрао презентацију техничких могућности борбеног чамца, а затим у учествовао у његовој вожњи.

У обраћању новинарима Вучић је истакао да, када чамац буде ушао у серијску производњу, може да буде веома конкурентан.

"Американци су развили, да их тако назовем, мале топовњаче, али верујем да наша цена може да буде неупоредиво боља него њихова. Они их праве, не много већим, али три пута скупљим и то без нароружања, мислим да можемо да будемо веома конкурентни и направимо добар посао са српску економију", рекао је Вуцић.

Са Вучићем су презентацији возила испред војног брода "Козара" на Ушћу присуствовали и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, као и председник Републике Српске Милорад Додик.

Извор: Мондо

1678