Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Ниш има најбоље ватрогасце у земљи

На управо завршеном Трећем државном такмичењу ватрогасаца на Златибору, које је одржано у склопу Четвртог фестивала ватрогаства, две нишке екипе освојиле су прво место и тиме обезбедиле учешће на престижној ватрогасно Олимпијади – ЦТИФ, која ће бити одржана јула месеца 2017. године у Аустрији. vatr1 Ниш има најбоље ватрогасце у земљи

Женска екипа ГДВД Ниш (А класа – такмичарке до 30 година) одбранила је титулу државног првака из 2012. године и поново освојила златну медаљу, наредне године поново ће представљати нашу земљу на овом врхунском такмичењу.

"Изузетно нам значи победа коју смо оствариле, што због чињенице да смо тиме поново обезбедиле себи учешће на Олимпијади, што због тога што се наш четворомесечни рад и труд исплатио и резултирао одличним резултатом. Кажем „поново“, јер смо се 2012. године такође окитиле златом на државном такмичењу у Зрењанину и 2013. представљале Србију на ЦТИФ-у у Француској, па нам ова победа дође као „дупла круна“, каже за Нишке Вести Миљана Стојиљковић.

Ватрогасно спасилачка јединица Ниш, која се такмичила у категорији професионалних јединица, такође се окитила златом. vatr2 Мушка екипа (А класа) и женска екипа (Б класа – такмичарке преко 30 година) освојиле су свака пето место.

Учешће на Државном ватрогасном такмичењу на Златибору, поменуте екипе оствариле су победом на Окружном ватрогасном такмичењу одржаном у Нишу 25. јуна ове године.

"Веома смо поносне на то што смо, захваљујућим одличном тимском раду и обучености, у обе дисциплине показале велику спретност, брзину и обученост у руковању ватрогасном опремом и што смо нашу вежбу перфекционизовале, тако да је све протекло у најбољем реду и без било каквих грешака", каже Стојиљковић.

"Велику захвалност за добро изведену вежбу дугујемо професионалцима, али и другим припадницима Ватрогасно-спасилачке јединице Ниш, који су за нас увек имали разумевања и били вољни да нам помогну са припремама. Иначе, морам да напоменем да су у питању такмичари који иза себе имају већ неколико Олимпијада, тако да је у питању шампионска екипа са много искуства. Најбоље смо јер смо училе од најбољих, каже ова успешна Нишлијка.

Ватрогасна Олимпијада – ЦТИФ, ће бити одржана јула месеца 2017. године у Аустрији, за ово такмичење припреме почињу за који дан.

"За учешће на предстојећој Олимпијади кренућемо убрзо да се припремамо, а те припреме подразумеваће како оне физичке, зарад још бољих резултата, тако и оне организационе припроде, из разлога што ће бити потребно доста финансијских средстава за покриће свих трошкова и обезбеђење опреме која нам је потребна", завршава Стојиљковић за Нишке Вести.

Извор: Ниске вести

1729