Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Најдуже радимо за најмању плату

Запослени у нашој земљи радили су током седмице 2014. у просеку 42,7, док је просечна радна недеља у ЕУ 39,5 сати. Untitled-1 У депеши америчке амбасаде у Србији, која је, по Викиликсу, послата 12. јануара 2006, „централи” из Београда, саопштено је „откриће” да већина Срба види посао само као нужно зло и да Срби раде једино да би преживели. Старија генерација и даље верује да држава треба да издржава радника, а многи родитељи говоре својој деци да не прихвате послове који су им „испод части”. Упркос томе, приметиле су америчке дипломате, „у главној београдској пешачкој улици видећете буљук званично незапослених младих људи, обучених по последњој моди, који пијуцкају капућино и пуше, док у руци држе скупоцене телефоне. Слично је и у ноћном животу. Извори новца су: помоћ родитеља и рођака из иностранства, као и нерегистровани послови”.

Можда Срби у Европи нису „народ најстарији”, али нисмо ни лењи као што нам се често „приписује”, јер радимо дуже од свих у 28 држава Европске уније за плате које су међу најмањим у целом региону.

Према анкети о радној снази, редовном истраживању Републичког завода за статистику, које се спроводи по рецепту Еуростата, запослени у нашој земљи су у уобичајеној радној недељи у 2014. у просеку радили 42,7 сати. Поређења ради, запослени са пуним радним временом у Румунији прошле године имали су најдужу радну недељу у ЕУ – 41 сат.

Извор: Политика

1672