Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Награђен полицајац Иван Милојевић

Министар унутрашњих послова Александар Вулин новчано је данас наградио седам полицијских службеника који су у поседња два месеца постигли изузетне резултате и истакли се ефикасним и професионалним поступањем…

Министар унутрашњих послова Александар Вулин новчано је данас наградио седам полицијских службеника који су у поседња два месеца постигли изузетне резултате и истакли се ефикасним и професионалним поступањем.

Награђени су полицијски службеник Полицијске управе Нови Пазар Иван Милојевић, припадници Жандармерије Марко Минчић, Никола Бошковић, Синиша Доброта и Велибор Спасић, припадник Управе граничне полиције Радош Бошњаковић и полицијски службеник Јединице за заштиту Милан Маричић.

Министар Вулин, након уручивања решења о награђивању, истакао је да Министарство унутрашњих послова на овај начин жели да се захвали овим вредним и храбрим људима, али и да подсети Србију какву полицију има, полицију уз коју може да буде сигурна, мирна и безбрижна.

Министар је замолио грађане да се свакога пута када се наљуте на полицију сете да тим људима треба да буду захвални јер, и на дужности и ван ње, чувају њих и њихове породице.

Полицајци се, како је додао, на грађане не љуте када треба да их спасу, да им помогну, нити се љуте када нема захвалности за велика дела које су учинили.

„Када се следећи пут наљутите на полицајца зато што вам је написао саобраћајни прекршај јер сте пребрзо возили, зато што вас је упозорио да вежете појас или да вежете своје дете на задњем седишту, када се следећи пут наљутите зато што вам је полицајац рекао да смањите гласну музику из вашег стана, јер сметате другим комшијама, када се наљутите на полицију зато што поштује и спроводи закон сетите се да ови људи спасавају животе и када јесу и када нису на дужности“, рекао је министар Вулин.

Један од награђених Иван Милојевић, полицајац из Новог Пазара, који је први притекао у помоћ жени која је била случајна жртва пуцњаве у Новом Пазару 15. децембра 2020. године, истакао је да је то била његова дужност коју са собом носи полицијска професија.

Милојевић је истакао да му је највећа награда живот који је спашен, а да је награда Министарства за његово дело додатна мотивација и подстрек за даљи рад.

Радош Бошњаковић, припадник Управе граничне полиције, који је, док је био ван дужности, из пожара који се 5. децембра догодио у Ужицу спасао троје својих суграђана, истакао је да је дужност сваког човека да помогне другом.

„Цео радни век нас уче да прво треба да помогнемо људима. Од обуке па на даље кроз радни век говоре нам прво помозите људима, заштитите свог колегу, заштитите грађане и том логиком се водим“, рекао је Бошњак који се захвалио министру и својим старешинама на награди.

Пробијајући се кроз ватром захваћену зграду, Радош је спасао комшиницу која је без свести лежала на поду стана и којој је ватра већ била захватила одећу и двоје старијих људи који од густог дима нису могли да изађу из стана који се налазио на поткровљу запаљене зграде.

Припадник Одреда Жандармерије у Новом Саду Велибор Спасић, који је почетком новембра 2020. године у Новом Саду спасао мушкарца који је хтео да изврши самоубиство скоком са моста „Дуга“ у Дунав, каже да је то што је учинио дужност сваког полицајца.

Спасић је након преговора са мушкарцем који није одустајао од намере да се убије, у тренутку када се окренуо ка реци и отпустио руке са стуба, пришао и ухватио га, чиме га је спасао од сигурне смрти.

Припадници Жандармерије Марко Минчић, Никола Бошковић и Синиша Доброта брзом и ефикасном акцијом, непосредно након пријаве путника да је у аутобусу градског саобраћаја особа са пиштољем, пронашли су и ухапсили осумњиченог. Утврђено је да ухапшени није имао дозволу за поседовање пиштоља, а приликом хапшења код себе није имао ни лична документа.

Припадник Јединице за заштиту Милан Маричић, иако је био ван дужности, ухапсио је једног од осумњичених, који се након пријаве да у друштву са још две особе у видно алкохолисаном стању ремете јавни ред и мир у београдској општини Стари град, бацио у бекство. Маричић га је савладао и ухапсио.

Извор rtvnp.rs/

2224