Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Награђен нишки полицајац херој! ФОТО

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић новчано је наградио херојски чин полицајца Полицијске управе у Нишу Жарка Стојковића, који је у ноћи између 25. и 26. маја, спасао сигурне смрти двојицу младића из запаљеног аутомобила. sl.1 Стефановић је нагласио да подвиг полицајца заслужује поштовање како Министарства, тако и целе државе.

“Подвиг полицајца Стојковића, који је ризикујући свој живот спасао двоје људи из запаљеног возила, не размишљајући да ли ће бити повређен у возилу које је увелико горело и неколико минута касније експлодирало, показује да полицајац увек размишља како да помогне другима и бори се за друге“, рекао је министар, а саопштио МУП.

Стефановић је истакао да је пример полицајца Стојковића показао да је полицијска професија можда најтежа професија у нашој земљи, као и да сви треба да будемо поносни на хуманост, искреност и несебичност наше полиције.

“Ово је добар тренутак да се сетимо свих полицајаца који су се у претходним годинама несебично и пожртвовано залагали да ураде нешто добро за наш народ и нашу државу. Сви људи који хоће да раде у Министарству унутрашњих послова треба да знају да бити полицајац значи размишљати колико се може урадити за неког другог“, казао је министар и додао да награда иде у праве руке.

Полицајац Стојковић се захвалио министру и скромно додао да су за њега највећа награда два млада спашена живота.

“Поносан сам на себе и свог сина који ми је помогао“, рекао је Жарко Стојковић.

Сусрету су присуствовали вршилац дужности директора полиције Владимир Ребић и начелник Полицијске управе у Нишу Нинослав Митић, који су такође похвалили храброст нишког полицајца.

Извор: Мондо

1678