Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

На Булевару у Нишу полицијска станица са сто полицајаца

У најгушће насељеном делу Ниша на Булевару Немањића, у Улици Париске комуне број 11, отворена је испостава полицијске управе у којој ће радити око стотину полицајаца, а Нишлије ће на том месту моћи и да изваде пасош и личну карту. 490x370_IMG-6273 Како је на отварању нове полицијске станице рекао министар полиције Небојша Стефановић, "на овај начин показују да их занима сваки део Ниша". Наставићемо да испоставу опремамо техником. У наредних неколико дана ће на некима од најпрометнијих саобраћајница у близини зграде бити распоређене и камере које ће бити повезане са полицијском испоставом и пратити све што се дешава и олакшати рад - најавио је министар.

Осим тога, како је рекао, биће појачане и полицијске патроле. Поготово овде где се налази више угоститељских објеката и где је центар на ком се окупљају млади током ноћи, што треба да повећа безбедност грађана - каже Стефановић. Рекао је да је отварање ове испоставе прави начин да се у Министарству позабавимо темом "полиција у заједници".

То подразумева да су полицајци заједно са својим грађанима и народом, да познају и рад локалне самоуправе у том делу града, али и да познају криминалитет и да су лако доступни. Хоћемо да приближимо полицију грађанима, да људима омогућимо да се брзо и ефикасно обрате за решавање својих проблема - каже Стефановић. Према статистици Министарства коју је изнео новинарима, Полицијска управа у Нишу је у последња три месеца "сузбила криминалитет успешније него протекле године", односно стопа криминалитета је смањена за преко 13 одсто, што, према његовим речима "говори да је полиција почела интензивније и озбиљније да се бави криминалом и да нема заштићених".

Новинари испред полицијске испоставе остали ускраћени за одговоре

Министар Стефановић, после отварања полицијске испоставе и изјава у вези са њом, новинарима није оставио времена да постављају питања уз образложење да ће то учинити испред Калче, где је одмах затим отишао да као страначки функционер посети штандове Српске напредне странке. Осим страначких активиста који су се са заставама и промотивним материјалом окупили око десетак штандова у Обреновићевој улици, са министром су се поздрављали и суграђани.

Након што је обишао сваки штанд, Стефановић је новинарима дао изјаву у вези са страначким програмом и рекао да је "суштина њихове борбе да отварају радна места".

Мислим да смо показали да повећање стабилности у земљи, да економска и безбедносна ситуација, које су веома добре и које су на много вишем нивоу неко у земљама у околини, доприноси да више инвеститора долази у нашу земљу. Борићемо се за свако радно место и овде у Нишу, али и у Суботици, Београду, Чачку и било ком делу Србије - говорио је Стефановић.

Затим је захвалио Нишлијама "на огромној енергији и подршци коју пружају премијеру" и поручио да је "ово борба за премијера Србије". Тек је након тога, на страначком скупу, одговорио и на питања која су му била постављена као министру унутрашњих послова и објаснио да полиција на дан избора неће бити на биралиштима, али да ће "радити оно што је у складу са њеним овлашћењима и законом".

Додао је да је поносан што засада у предизборној кампањи у Србији нема инцидената, односно "има их мање у целој земљи него 2012. године у једном дану."

Извор: Јужне вести

1680