Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

МУП поуздан партнер европских полиција

Српска полиција ће дати пун допринос у борби против криминала како у земљи, тако и у региону и Европи, поручио министар Небојша Стефановић на отварању Генералне скупштине Удружења шефова полиције Југоисточне Европе. SEPCA У Београду је почела Генерална скупштина Удружења шефова полиција Југоисточне Европе (СЕПЦА), коју је отворио министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, преноси Тањуг.

Стефановић је поручио да ће МУП Србије дати свој пуни допринос у циљу поштовања и спровођења закона, очувања стабилног јавног реда и мира и безбедности грађана на територији Србије.

"Истовремено, бићемо поуздан партнер у региону и искрени сарадник европских полиција", нагласио је Стефановић, изразивши задовољство што ће током данашњег заседања шефови полиција земаља у региону потписати нови меморандум о разумевању посвећен раду СЕПЦА.

Подсетивши да је Србија протеклих годину дана председавала том удружењу, Стефановић је истакао да је тада финализована идеја о стварању новог и модерног удружења "које ће пружити још бржи и ефикаснији одговор на кључне безбедносне изазове са којима се суочавамо у региону и Европи".

"У том смислу сматрам да ће наше будуће активности бити усмерене на јачање стратешких капацитета на регионалном нивоу, а све у циљу успешније заједничке борбе против организованог и других видова тешког криминала", рекао је министар.

Директор српске полиције Милорад Вељовић је нагласио значај заједничке борбе против свих видова организованог криминала и спремност да се и даље сарађује на заједничким задацима у тој борби.

"Криминал данас узима нове облике и ми морамо увек бити спремни, ако не и корак испред оних са друге стране закона како би сачували безбедност у региону", рекао је Вељовић.

Нагласио је да је српска полиција већ дуги низ година опредељена за интензивно јачање међународне сарадње, не само са земљама региона већ и са земљама ЕУ, као и свим другим полицијама.

"Свесни чињенице да организовани криминал и други тешки криминал не познаје границе, опредељени смо да ту сарадњу у наредном периоду јачамо и унапређујемо", навео је Вељовић.

Подсетио је да Влада Србије и МУП у свом делокругу рада спроводе реформу полиције која је као један од својих кључних приоритета дефинисала борбу против организованог и других видова тешког криминала.

Истичући да влада подржава реформу полиције у модерну, ефикасну и демократску полицију, која је у складу са стандардима и моделима ЕУ, Вељовић је додао да је неопходно да на том путу полиција има висок степен интегритета и успешан страгегијски модел управљања.

Генералној скупштини СЕПЦА присуствују представници многобројних међународних организација задужених за безбедност и борбу против криминала, као и представници Европола.

Извор: ртс

1686