Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

МУП: Откривено 28 одсто више корупције него прошле године

Заменица шефа кабинета министра унутрашњих послова Дијана Хркаловић казала је да је међу кривичним делима са елементима корупције најчешћа злоупотреба положаја одговорног лица, злоупотреба службеног положаја, проневера, примање и давање мита, као и злоупотреба овлашћења у привреди. dijana-hrkalovic-foto-mup-1435143682-686247 БЕОГРАД - У последњих годину дана полиција је евидентирала 2.480 кривичних дела са елементима корупције, што је за 28 одсто више него у истом периоду 2013/2014. године, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.

Заменица шефа кабинета министра унутрашњих послова Дијана Хркаловић казала је да је међу кривичним делима са елементима корупције најчешћа злоупотреба положаја одговорног лица, злоупотреба службеног положаја, проневера, примање и давање мита, као и злоупотреба овлашћења у привреди.

"Министарство посебну пажњу посвећује сузбијању корупције међу припадницима МУП-а и јачању капацитета Сектора унутрашње контроле. У првих шест месеци ове године, СУК је поднео 87 кривичних пријава, којима је обухваћено 113 полицијских службеника. То је чак 57 одсто више него у истом периоду претходне године. Међу кривичним делима која су починили полицијски службеници, најзаступљенија су примање и давање мита и злоупотреба службеног положаја", казала је Хркаловићева.

Она је навела да је Служба за борбу против организованог криминала од априла 2014. године до јуна ове године поднела кривичне пријаве против 52 особе због основане сумње да су починиле 151 коруптивно кривично дело, којима су нанели штету буџету Републике Србије и разним привредним друштвима за око два и по милиона евра и око 785 милиона динара.

Извор: Курир

1676