Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Министарство: Ни полиција неће бити изузета од смањења плата

Министарство државне управе и локалне самоуправе саопштило је да ниједна категорија службеника у јавном сектору неће бити изузета од смањења плата, па ни полиција. 452026_policajci_f "Министарство чврсто стоји иза става да ниједна категорија службеника у јавном сектору неће бити изузета од смањења плата. Потпредседница владе Кори Удовички апсолутно ни у једном тренутку није најавила никакво повећање коефицијената зарада полицији или било којој другој категорији запослених као компензацију за смањење плата од 10 одсто", наводи се у саопштењу Министарства.

Поводом навода у медијима да ће кроз повећање коефицијената зарада анулирати смањење плата у полицији, Министарство је навело да је полицији још летос један додатак на зараду, који су примали годинама уназад, претворен у део сталне зараде, и то у умањеном износу.

"О том додатку говори се као да је компензација за садашње умањење од 10 одсто, а заправо због његовог смањења запосленима у полицији је у току 2014. године, зарада смањена за више од 10 одсто", наводи Министарство у саопштењу.

Министарство је, такође, захвалило свим запосленима у Србији, а нарочито полицији, на разумевању да у овим тешким данима сви морамо да понесемо терет изградње државе која ће бити одржива и просперитетна.

Извор: Блиц

1683