Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

ЛИСТА РИЗИЧНИХ ОСОБА Рампа на граници Србије за 120 КРИМИНАЛАЦА

Србија већ има списак од 120 безбедносно ризичних особа којима је због тога забрањен улазак у нашу земљу. Већина њих су држављани Црне Горе. blic1 Листа непожељних и у српској и у црногорској полицији направљена је још летос, када је и стављена на снагу с роком важења до јануара наредне године, када ће списак бити ревидиран.

После ликвидације Александра Станковића званог Сале Мутави, вође навијача Партизана, министар полиције Небојша Стефановић најавио је протеривање страних криминалаца из Србије. blic2 Отуда није искључено ни да тај списак буде допуњен новим именима, поготово безбедносно ризичним особама из БиХ, који су последњих месеци посебно активни у Србији и за које српска полиција сумња да су као плаћене убице учествовале у неколико пуцњава у Београду и Новом Саду.

Он наводи и да је већина безбедносно ризичних особа пореклом из Црне Горе, а који су на нашој листи “забрањених”, поднела захтев за добијање српског држављанства. blic3 - Већина њих испуњава формалне услове за добијање држављанства или има пријављено пребивалиште или стару личну карту Србије. Међутим, захтеви за држављанство су им одбијени због тога што су чланови или су блиски члановима криминалних група. На списку су сва звучна имена црногорског подземља - каже наш извор.

Очекује се да ће се на овом списку наћи и припадници шкаљарског и кавачког клана.

Исти списак, али са српским држављанима који су безбедносно ризични има и црногорска полиција, која је забрану ставила за 79 наших људи.

Током летње сезоне је на основу овог списка са црногорске границе враћено 20 особа, које су тада и сазнале да им је забрањен улазак у Црну Гору.

Тако су са границе враћени припадници вождовачког клана Владан Контић звани Конте и Мирко Вуковић, затим Славенко Дучић, који ради као обезбеђење Јовице Вукотића, вође шкаљарског клана, вођа Звездиних навијача Иван Богданов, као и Мирослав - Мирко Шијан, син певачице Гоце Божиновске.

Окидач били обрачуни кланова

На забрану уласка срп­ска по­ли­ци­ја се одлу­чи­ла на­кон не­ко­ли­ко об­ра­чу­на цр­но­гор­ских кла­но­ва који су се догодили у Београду и Новом Саду током лета. Законом о странцима дефинише се да се страном држављанину може забранити кретање и боравак ако то захтевају разлози заштите јавног поретка или безбедности грађана.

Извор: Блиц

1648