Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

КОНТРОЛА: Полиција одузима возачке дозволе

Покренућемо процесе против наших људи у МУП, јер да није било њиховог пропуста, не би дошло до проблема - рекао је Бранимир Пејовић из МУП Србије

3

БЕОГРАД - МУП Србије у претходних неколико дана преиспитивао је издавање возачких дозвола. Контролишу се обуке у ауто-школама, а први резултати су показали да се законске одредбе често заобилазе. Само у једном мањем граду надомак Београда ове недеље ће бити поништено око 20 возачких дозвола, а против ауто-школа, предавача и радника МУП биће покренут прекршајни поступак. Има ауто-школа које су теоријску наставу са 40 часова скратиле за скоро четвртину.

- Покренућемо поступке против кандидата и поништити процесе полагања. Покренућемо процесе против наших људи у МУП, јер да није било њиховог пропуста, не би дошло до проблема - рекао је Бранимир Пејовић из МУП Србије за РТС.

Иначе, стручњаци се залажу за то да се што пре уведе видео-надзор обуке и полагања јер се, како верују, једино тако може документовати како је кандидат завршио обуку и шта је научио, као и колико интересовање је показао.

Извор: Курир
1706