Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Јанковић позвао МУП и полицијске синдикате на дијалог

Заштитник грађана Саша Јанковић позивао је данас представнике МУП-а и полицијских синдиката да поново успоставе дијалог о темама и захтевима које су узрок штрајка дела припадника полиције.

357971_sasa-jankovic-ombudsman270413ras-foto-oliver-bunic34_f

"Уз дијалог, потребно је обезбедити пуно поштовање синдикалних права, а наравно и обавеза које припадници полиције, као државне службе посебног значаја, имају према закону и грађанима", навео је Јанковић.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у понедељак да штрајкује мање од пет одсто полицајаца, а да су представници нерепрезентативних синдиката нервозни јер ће изгубити привилегије.

"Мислим да овај штрајк није законито дефинисан и то ћемо регулисати са нашом правном службом. Представници нерепрезентативних синдиката су нервозни јер по новом закону неће имати право на службене аутомобиле и да десетине њихових чланова неће моћи да не долазе на посао и спавају до подне и да се једино баве сопственим привилегијама", рекао је Стефановић новинарима у Палати Србија.

Председништво репрезентативног Независног синдиката полиције саопштило је јуче да се 90 одсто радно ангажованих полицијских службеника прикључило штрајку пет полицијских синдиката.

"Одзив колега који се прикључују штрајку из дана у дан је све већи и већи. У појединим полицијским управама, у штрајку је 100 процената радно ангажованих полицијских службеника", рекао је председавајући председништва НСП Велимир Лукић.

Извор: Блиц
1686