Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ИЗДАВАО ЗГРАДУ ПОЛИЦИЈИ: Перчевић зарадио од МУП 570.240 евра!

Ухапшени власник „Интеркомерца“ само од закупа 1.440 квадрата за три године, колико је важио уговор с МУП, месечно инкасирао чак 15.840 евра, и то без ПДВ. goran-percevic-foto-tanjug-1416435825-591696 БЕОГРАД - Горан Перчевић, власник „Интеркомерца“, који је приведен због малверзација с кредитима, зарађује милионе евра на основу уговора са МУП склопљеног још у време Слободана Милошевића.

Како сазнајемо, Перчевић у Улици омладинских бригада на Новом Београду издаје полицији у закуп и једну од зграда „Интеркомерца“, у којој је смештен Сектор за ванредне ситуације МУП.

Висока цена кирије

Пошто је уговор о закупу само те зграде од 1.440 квадрата, по месечној цени од 11 евра по метру квадратном, важио од јуна 2011. до јуна 2014, Перчевић је из буџета у кешу добио 570.240 евра, и то без ПДВ. - Уговор је обнављан сваке године и, кад је истекао јуна ове године, нови министар полиције Небојша Стефановић није хтео да га потпише. Иако МУП има парцелу на Новом Београду, наводно није било средстава за изградњу, па је донета одлука да се за Сектор рентира неки простор. Склопљен је уговор с Перчевићем. Међутим, 11 евра по квадрату је висока цена за ту локацију и зграду, пошто је квадрат иначе до пет евра - каже извор Курира из врха МУП и наставља: - Зграда је затечена у руинираном стању, па је договорено да се реновира. „Интеркомерц“ је за то ангажовао „Самсит групу“, а рачун од 400.000 евра стигао је у МУП. Тако испада да је полиција Перчевићу „дала“ готово милион евра - открива извор Курира.

Вештаци с Грађевинског факултета тврде да је такав објекат било могуће реновирати по цени од 150 евра по квадрату, што би коштало око 216.000 евра.

400.000 за лицкање

- Према њиховој оцени, за 400 евра по квадрату било је могуће изградити нови објекат „кључ у руке“. Зато није јасно како МУП суму од 400.000 евра, колико су дали за реновирање Перчевићеве зграде, није уложио у изградњу свог објекта на парцели коју су добили на Новом Београду - каже наш саговорник.

МУП закупљује од „Интеркомерца“ помоћне просторије још од 1996, кад је републички и савезни министар полиције био социјалиста Зоран Соколовић.

Предраг Марић ЗНАМО ДА СМО У ЗГРАДИ ИНТЕРКОМЕРЦА

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић каже да зна да су у згради која се закупљује од Перчевића. - Ми се закупом нисмо бавили, то ради кабинет министра са Сектором за финансије - наводи Марић.

Извор: Курир

1706