Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ХИТНА ДЕПЕША МИНИСТРА ПОЛИЦИЈЕ: Стефановић пролонгира отказе за после избора

БЕОГРАД - Полицијским управама наложено да преиспитају спискове за отказ, што аутоматски подразумева да више од хиљаду полицајаца неће добити отказе од 1. марта, већ после избора. 271207_nebojsa-stefanovic-beta_f Министар полиције Небојша Стефановић у четвртак поподне интерном депешом наложио начелницима ПУ у Србији да преиспитају спискове полицајаца који су планирани за отказ, открива Курир.

- Та депеша је у петак прослеђена свим полицијским управама по Србији а суштина је да се испролонгирају откази за после избора. Подсетимо, министар је најпре 31. децембра 2015. депешом обавестио полицијске управе да се новим правилником о систематизацији радних места укидају радна места „анализе ризика“, што значи да више од хиљаду запослених остаје нераспоређено, односно да им по истеку рока од 60 дана престаје радни однос у МУП, а то пада 1. марта. Међутим, како су у међувремену најављени избори на пролеће, тражило се решење како да се ти откази одложе за после избора. Тако је донета одлука да се наводно преиспитају сви ти откази а суштина је заправо да власт жели да добије на времену. Имају они своју рачуницу... То би могло да их "кошта" пет-шест хиљада гласова ако рачунамо и њихове породице, јер би због хиљаду и нешто отказа толико било и социјалних случајева - прича наш саговорник.

Поред тога, полицијским управама широм Србије издат је и налог да полицајци који имају решење за радно место "анализа ризика" не излазе на терен и не обављају редовне полицијске послове јер то место и не постоји.

Извор: Курир

1678