Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ХЕРОЈСКИ ПОДВИГ ПОЛИЦАЈЦА ИЗ ТРСТЕНИКА: Уочи Васкрса спасао живот суграђанину

ТРСТЕНИК - Уочи васкршњих празника полицијски службеник Срђан Велић, који ради у Полицијској станици Трстеник, показао је пример како другоме треба помоћи у невољи. srdan-velic-policajac-vozac-spasavanje-foto-printscreen-youtube-1461944371-896459 (1) Он је идући Улицом Драгомира Гајића, Велић, који је био у друштву супруге и сина, приметио је да му се приближава возило које се неконтролисано кретало. Аутомобил се случајно зауставио и Велић је у њему приметио мушкарца који је био на ивици свести са озбиљним здравственим симптомома.

Како су врата возила била закључана а стакла спуштена, Велић је покушао да нађе начин да ипак пружи помоћ суграђанину средњих година који се, очигледно, налазио у критичном стању. Успео је да незнатно спусти стакло и металним предметом који је пронашао отвори врата, а затим укаже помоћ мушкарцу који је био у бесвесном стању, и то све наочиглед тридесетак људи који су ову драму само посматрали.

Ускоро је стигло возило Службе хитне помоћи, којим је Велић отпратио мушкарца до дежурне службе у којој му је указана неопходна помоћ.

– Суграђанин је спасен и опорављен. Посетио сам га, и хвала Богу, добро је. Мислим да је мој хумани гест пример и осталима како треба да поступе када некоме треба пружити помоћ – испричао је за РТК Срђан Велић.

Извор: Курир

1678