Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Голим рукама зауставио наоружаног пљачкаша

Шабачки полицајац, који није био на дужности, ухапсио је В. Ф, из тог града, осумњиченог да је непосредно пре тога опљачкао две продавнице, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.

Maked and using for LenSlider 01c229c72e banner. Dont delete from media library.
Полицајац Светислав Лазаревић (44) из Шапца уз помоћ једног грађанина ухапсио разбојника који је у року од 10 минута опљачкао две продавнице. Блиц сазнаје да Лазаревић није био на дужности када се у тренутку пљачке задесио у близини продавнице.

Како шабачка полиција наводи В.Ф. (28) из Шапца, је 22. августа, маскирани уз претњу пиштољем од раднице продавнице, у Улици краља Милана захтевао да му преда пазар, а потом побегаоса новцем.

Док је бежао, сустигао га је полицајац Лазаревић, и уз помоћ једног грађанина га савладао.

-Иако је пљачкаш био наоружан, Лазаревић је кренуо на њега, у том физичком обрачуну, полицајац је повређен, добио је ударац у пределу грудног коша. Лакше је повређен и разбојник. Полицајац код себе није имао ни мобилни телефон – сазнаје Блиц од добро обавештеног извора. 

В.Ф. је предат припадницима полиције који су дошли по позиву раднице опљачкане продавнице. 

Како саопштава шабачка полиција, сумња се да је В.Ф. починио исто кривично дело и у продавници, у Улици Јанка Веселиновића, неколико минута раније, када је на исти начин од раднице захтевао да му се преда новац.

На предлог заменика основног јавног тужиоца у Шапцу, судија за претходни поступак је осумњиченомодредио притвор.

Извор: Блиц
1667