Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Држава да заштити полицајце

Независни синдикат полиције најоштрије осуђује покушај убиства тројице колега из ПУ Крушевац, који се у току ноћи догодио у селу Липовац, код Крушевца, изјавио је председник НСП Велимир Лукић.

478402_velimir-lukic_f

Припадници полиције, Владан Јовановић и Саша Луковац задобили су повреде од гелера ручне бомбе, док је колега Ивица Јовановић задобио повреде руке приликом хапшења осумњиченог Љ. А. из Прокупља.

Повреде које су тројица полицајаца на службеној дужности задобила, на срећу су лакше и они су после указане лекарске помоћи у Ургентном центру, пуштени на кућно лечење.

Инцидент се догодио када су припадници полиције, по претходно добијеној дојави, покушали да зауставе такси возило које се кретало из правца Прокупља ка Крушевцу а у ком је, на месту сувозача, био наоружан вишеструки повратник, раније осуђиван за најтежа кривична дела Љ. А.

Када је видео полицију, и схватио да не може да побегне, осумњичени је изашао из аутомобила и извукао ручну бомбу. На срећу, полицајци су успели да скоче у заклон, и тако избегну сигурну смрт у експлозији ручне бомбе.

НСП још једном подсећа све надлежне институције у држави да су полицајци на дужности све чешћа мета напада и позива их да хитно реагују.

- Још једном апелујемо на државне органе да предузму све мере из њихове надлежности, како би сачували животе оних који свакодневно обављају најтеже и најопасније задатке у циљу очувања јавног реда, мира и стабилности у држави. Крајње је време да припадницима полиције буде обезбеђена адекватна опрема, пре свега панцир прслуци и шлемови, како би се убудуће избегле овакве ситуације. Апелујемо и на судове да престану са политиком изрицања благих казни починиоцима оваквих и сличних напада и подсећамо још једном да ја напад на полицију - напад на државу - каже председавајући председништва НСП Велимир Лукић.

Извор: Блиц

1723