Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ДРАМА У НОВОМ САДУ: Полицајац херој спасао дете из наручја оца самоубице који је хтео да скочи!

Раде Ритер претио да ће с једноипогодишњим дететом скочити с терасе, али у томе га спречио Борислав Зорићnovi-sad-drama-u-dositejevoj-foto-kurir-1407959204-550647НОВИ САД - Права драма одиграла се у среду вече у Новом Саду, кад је Раде Ритер (34) замало скочио с другог спрата стана у Доситејевој 8, у насељу Подбара, држећи у наручју једноипогодишњу бебу!

Срећом, трагедију је спречио храбри полицајац Борислав Зорић, коме ће министар полиције Небојша Стефановић у четвртак уручити награду.

Има досије

Све је почело око 18.30, кад је Радетова супруга Даница Ритер (42) задобила тешке телесне повреде, наводно тако што је скочила из поменутог стана.

Након што је колима Хитне помоћи одвезена у Ургентни центар, њен супруг, иначе наркоман и алкохоличар, узео је њихово дете уз претњу да ће скочити заједно с њим!Полиција је након више од сат времена успела да га савлада.

- Током преговора Раде је с терасе бацао веш, сушилицу, метле, џогере, даске и пелене на ватрогасце, који су одмах поставили ваздушни јастук, и полицајце, све време држећи бебу у наручју.

У једном моменту сео је на ограду, пребацивши једну ногу према улици. Кад је ушао у стан, полицајац Борислав Зорић брзо је прескочио ограду из суседног стана, ризикујући свој живот, и спасао дете - каже извор Курира, додајући да је Ритер на улазна врата стана ставио ормаре.

Иначе, како комшије причају, Раде је више пута тукао Даницу, због чега је и раније интервенисала полиција.- Јучерашњи сукоб супружника започео је јер Раде није дозволио Даници да оде у посету свом сину из претходног брака, који је у затвору, после чега ју је претукао - додаје наш извор.

Аплауз

Стотинак окупљених грађана поздравило је аплаузом подвиг храброг полицајца Зорића, који је по окончању акције примао честитке од својих колега, али и од грађана који су са зебњом пратили ову драму.

Лекари Клиничког центра синоћ су збринули Даницу, код које су констатовани бројни преломи, а како нам је речено у КЦВ, задржана је на лечењу и у стабилном је стању, док је малишан пребачен у Центар за социјални рад.novi-sad-drama-u-dositejevoj-foto-kurir-1407959177-550651novi-sad-drama-u-dositejevoj-foto-kurir-1407959177-550643novi-sad-drama-u-dositejevoj-foto-kurir-1407959177-550649Извор: Курир
1712