Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ДРАМА КОД НИША Полицајац спасао младиће из кола у пламену, док је његов нови ауто горео

Нишки полицајац Жарко Стојковић спасао је сигурне смрти двојицу младића из запаљеног аутомобила који је јуче слетео с пута. fc4a3f1658f07b8caeeed8cde07f6b93 Удес се десио у ноћи између суботе и недеље око 1.45 сати у Поповцу испред његове куће, када је „шкода фабија“ којом је управљао Н. К. (20), а у којој се налазио и шеснаестогодишњак из Ниша, ударила у бандеру, а потом у паркирану „форд фијесту“.

- Пробудио ме јак тресак. Скочио сам из кревета и погледао кроз прозор. „Шкода“ је горела као буктиња, а пламенови су већ били два метра високи. Видео сам да су путници у аутомобилу. Бог ми је дао неку неописиву снагу док сам спасавао ту децу. Ишчупао сам браву на аутомобилу, извукао сам прво возача и однео га до ограде. Био је ошамућен од удеса. Сувозач је био у несвести. Ноге му је већ захватио пламен. Док сам га извлачио, возач се освестио и тетурајући се, вратио се и сео у запаљени ауто. Чим сам изнео млађег, морао сам поново да извлачим возача - прича Стојковић за „Блиц“.

У пожару је, иначе, изгорео и његов „форд“ који је купио само два дана раније. Н. К. је после указане помоћи пуштен на кућно лечење, а малолетник је задржан на лечењу.

Заштитио их телом од експлозије

Док је извлаћио шеснаестогодишњака из кола, десила се експлозија. Стојковић се бацио телом и заштитио дечака.

- Мислио сам само како да њега заштитим. Он је млад, пред њим је живот. Када је пукло, телом сам био преко њега. Имали су среће да су слетели испред моје куће, да се то десило ниже, слетели би у ливаду и нико их не би чуо, па би сигурно страдали - каже полицајац.

Извор: Блиц

1669