Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Ђацима јакне и обућа од жандарма

Припадници Жандармерије из Ниша уручили поклоне ученицима Основне Школе "Дринка Павловић" у Мердару. rep-pokloni-copy_620x0 ПРИПАДНИЦИ нишког одреда Жандармерије су, уочи Светог Саве, новим јакнама, обућом, ђачким прибором и играчкама обрадовали деветоро ученика истуреног одељења осмолетке "Дринка Павловић" из Куршумлије у Мердару.

- Школу у Мердару похађају из околних села и то су углавном ђаци пешаци, а гест припадника Жандармерије још једном је потврдио њихову људскост и хуманост - каже учитељ Саша Стоилковић. - Осим због дарова, деца су пресрећна и што могу да разговарају са овим момцима, који наизглед личе на громаде, али су очигледно људи доброг срца. После уручивања поклона, ђаци су гостима извели пригодан програм уз рецитације и скечеве, а отпевали су и химну о Светом Сави. - Свакодневно прелазим два и по километра, а када падне снег, као ових дана, чике из Жандармерије ме повезу до школе - прича Стефан Кујовић из брдско-планинског села Матарове уз саму административну линију са Косовом. - Они су увек ту када нам нешто затреба. Теодора Стефановић изрецитовала је гостима песмицу о својој кући која се налази на крају села. У њој, како је навела у стиховима, није безбедна ни поред свог тате, већ им сигурност дају припадници Жандармерије. Дечја радост и граја због драгих гостију, из учионице преселила се потом испред школе, где су припадници Жандармерије провозали ученике на моторним санкама, што је изазвало праву еуфорију одушевљења код малишана. ПОКЛОНИ

Поклони који су жандарми уручили ђацима из Мердара били су наменски, лепо упаковани и са исписаним именима сваког ђака понаособ, због бројева одеће и обуће, а подељени су, како сазнајемо, на иницијативу пуковника Горана Драговића. Реч је о једној од многобројних акција коју припадници Жандармерије спроводе у срединама уз административну линију са Косовом.

Извор: Ноовости
1676