Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Данас је Светски дан достојанственог рада

У свету се данас облежава 7. октобар Светски дан достојанственог рада, а Међународна конфедерација синдиката, међу којима и репрезентативне синдикалне централе у Србији - Савез самосталних синдиката Србије и УГС Независност покренули су кампању под слоганом "Зауставимо корпоративну похлепу". dan-rada БЕОГРАД - У свету се данас облежава 7. октобар Светски дан достојанственог рада, а Међународна конфедерација синдиката, међу којима и репрезентативне синдикалне централе у Србији - Савез самосталних синдиката Србије и УГС Независност покренули су кампању под слоганом "Зауставимо корпоративну похлепу".

Кампања има за циљ скретање пажње светске јавности на захтеве синдиката који се тичу отклањања узрока и заустављања економске кризе, као и успостављања нове светске економије по мери човека, саопштио је Савез самосталних синдиката Србије, који позива све да се придруже кампањи и подрже синдикате у борби за достојанствен, безбедан и плаћен рад.

Обележавајући Дан достојанственог рада, синдикати посебно желе да укажу на модел глобалних ланаца снабдевања који доминира светском економијом, подстиче експлоатацију и неједнакост, слаби демократију и борбу за правду, а будућност чини све неизвеснијом, наводи се у саопштењу.

Владе, како се износи, не успевају да регулишу понашање мултинационалних компанија унутар граница својих земала и на глобалном нивоу због чега 94 одсто радника у глобалним ланцима снабдевања представља прикривену радну снагу, која заробљена у неформалном, прекарном раду, производи робе и услуге.

"Компаније их израбљују, изнајмљују, договарају пословне аранжмане, остварују баснословне профите, а при том, не преузимају никакву одговорност за своје запослене, " упозоравају синдикати и истичу да су они једина снага која је у стању да устане у одбрану радника и да се бори за правду и бољу будућност.

Извор: Тањуг

1652