Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ЧУМЕТОВ ДРУГ ВОЗИ ЏИП СА РОТАЦИЈОМ: Стаклени добио значку полиције?!

Сурчинац Љубомир Јовановић и син Гвозден приведени јер су у „пајеру“ имали пиштољ без дозволе, као и легитимацију МУП ljubomir-jovanovic-gvozden-jovanovic-ljubisa-buha-cume-foto-stefan-jokic-neb-1468011166-946147 БЕОГРАД - Сурчинац Љубомир Јовановић, звани Стаклени, и његов син Гвозден приведени су јуче испред београдске Палате правде пошто је полиција код њих пронашла пиштољ, као и значку Жандармерије.

Како Курир незванично сазнаје, „пајеро“ налик на полицијски регистрован је на име Стакленог, који је пријатељ сведока-сарадника Љубише Бухе Чумета и његовог брата Новака. - Аутомобил има уграђене блинкере на бранику, а у њему је пронађено и ротационо светло, које иначе полиција користи током акција тако што га вади и ставља на кров. За легитимацију МУП још увек се проверава да ли је оригинална или је фалсификат - открива извор Курира.

Осим Јовановића и његовог сина, полиција је привела и тројицу мушкараца који су били у њиховом друштву.

После саслушања у полицији Савски венац они су пуштени на слободу. Кривична пријава, како наводи, највероватније ће бити поднета само против Гвоздена Јовановића, пошто је он признао да је пиштољ његов. - Рекао је да га носи ради личне безбедности и да за њега нема никакву дозволу - наводи наш саговорник.

Спектакуларна акција полиције догодила се у Улици Милоша Поцерца. Како тврде очевици, полиција је на семафору препречила пут „пајеру“ и из њега извукла петорицу мушкараца. - Затворен је саобраћај у тој улици. Стављене су им лисице, а полицајци су им претресли аутомобил. Дошла је и марица и одвели су их. Колико сам видео, нису се опирали, деловало је као да су затечени - каже случајни пролазник.

Сурчинац Љубомир Јовановић одраније је познат полицији. Са Новаком, старијим братом Љубише Бухе Чумета, суди му се се због сумње да су од лета 1998. до краја 2002. изнуђивали новац једном сурчинском бизнисмену. Они су били ослобођени оптужби, али је Апелациони суд ту пресуду укинуо и наложио ново суђење. Осим тога, хапшен је због трговине украденим аутомобилима, као и недозвољеног ношења оружја. Приликом једног претреса 1998. код њега је наводно пронађена полицијска радио-станица.

Стаклени је био и сведок атентата на Љубишу Буху Чумета у Сурчину 3. августа 2002, кад је убијен Ивица Николић.

Извор: Курир

1750