Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

БУЈАНОВАЦ: Чепурин и Вулин положили венац на споменик српским полицајцима убијеним у борбама са терористима УЧК

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин положили су вијенце на споменик српским полицајцима погинулим у борбама са албанским терористима од 1999. до 2003. године код Бујановца. Bujanovic-750x563 Чепурин је нагласио да је дошао да ода почаст херојима и да је мјесто на коме се налази споменик веома дирљиво.

– Ови људи дали су свој живот бранећи живот обичних људи. Одавањем поште овим људима одајемо пошту себи – рекао је амбасадор Русије, послије полагања вијенаца.

Вулин је истакао да је мјесто гдје је постављен споменик мјесто поштовања и сјећања на храбре и добре људе који су дали живот бранећи своју земљу, али и мјесто поштовања према њиховим породицама.

– Како се ми будемо понашали према њиховој успомени, тако ће се будуће генерације понашати према позиву државе да се за њу боре, да је штите. Ови људи нису одбили позив своје земље, ови људи су одговорили позиву да је бране – нагласио је Вулин.

Спомен-обиљежје погинулим припадницима МУП-а налази се у мјесту Српска кућа у порти цркве Светог Јована, а донедавно се налазило на мјесту погибије три полицијска службеника изнад села Лучане код Бујановца.

Извор: Искра

1671