Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Бесплатна школарина за две сестре на факултету ФИМЕК

ЛЕСКОВАЦ – Представници приватног Факултета за економију и инжењерски менаџмент (ФИМЕК) у Лесковцу одобрили су данас бесплатне студије двема сестрама, које су недавно остале без оца. fimek_studenti-720x458 На овај друштвено одговорни потез одлучили су се на молбу Независног синдиката полиције, који је замолио да се деци њихог бившег радника умањи школарина јер су се нашла у тешком економском положају.

„Наишли смо на нешто што се не дешава свакога дана. Замолили смо да се школарина умањи, а факултет је отписао целу школарину“, казао је председник тог синдиката Саша Димитријевић.

На том иначе једином приватном факултету у Лесковцу, отвореном пре две године, данас је поптисан и уговор с представницима шест синдиката, синдиката полиције, градских предузећа Топлане и Водоовда, Дирекције за урбанизам и изградњу и две градске управе, који подразумева смањење цене студирања за 20 посто

„На тај начин показали смо да универзитет има разумевања за средине у којима делује“, казао је Иван Станисављевић, координатор ове високошколске установе.

Попуст од 20 посто имаће чланови тих синдиката и чланови њихових породица.

„Знамо да је економска ситуација у овом граду тешка. Хоћемо да имамо партнере у Лесковцу, али и да помогнемо нашим студентима када им је најтеже. Они нису само број, него наше колеге“, истакао је професор Борисав Бојић из Новог Сада.

Факултет ФИМЕК је део универзитета Привредне академија из Новог Сада, а смештен је у адаптираном и реновираном простору на два спрата у Дому синдиката у центру Лесковца и у Улици Максима Горког 13.

Цена студирања је 1500 евра по години и у ту цену урачунате су књиге и сви постојећи трошкови студирања.

Извор: Југмедиа

1685