Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

БАХАТИ СИНОВИ ПОЛИЦАЈАЦА ПОЗИРАЛИ С МИТРАЉЕЗОМ: Суспендован официр ПУ Панчево

Може им се: Никола и Милош Јанковић фотографисали се са службеним наоружањем МУП у дворишту породичне куће, а слике окачили на Фејсбук. Против њиховог оца покренут дисциплински поступак. pancevo-komandir БЕОГРАД - Синови Зорана Јанковића, официра на одељењу полиције Полицијске управе Панчево, Никола и Милош, на друштвеној мрежи Фејсбук објавили су скандалозне фотографије на којима позирају с „дугим цевима“!

На сликама се види како синови полицијског функционера у рукама држе „калашњиков“, односно митраљез, а како је Куриру потврђено из МУП, реч је о службеном наоружању њиховог оца.

Обрисали фотографије

- Фотографије на којима се виде Никола и Милош како позирају као опасни момци у петак увече обрисане су са Фејсбука, иако су неко време стајале на друштвеној мрежи. Слике су хитно скинули пошто је МУП одреаговао на скандал који је разоткривен у петак - каже извор из истраге.

Брзом реакцијом МУП, који је истог дана извршио све провере, откривено је да је у тренутку кад су настале спорне фотографије оружје заиста било на задужењу Зорана Јанковића. - Утврђено је да су пушке на фотографијама из магацина ПУ Панчево, које је на личном задужењу З. Ј. О догађају је обавештен основни јавни тужилац у Панчеву, који се изјаснио да у овом случају нема елемената кривичног дела. Против З. Ј. покренут је дисциплински поступак због теже повреде службене дужности из Закона о полицији и он је одмах удаљен с посла до окончања поступка - потврђено је јуче из МУП.

Према незваничним информацијама, Зоран Јанковић био је изненађен кад је у петак сазнао за скандал који су његови синови изазвали. - Покушао је да објасни да су фотографије настале кад се недавно вратио са обуке у Митровом Пољу, јер је тада накратко пушке донео у двориште куће. Наиме, по повратку у Панчево свратио је у свој дом, а опрему, пушке и муницију извадио је из аутомобила - каже саговорник Курира.

Наводно, док је распакивао личне ствари и уносио торбе у кућу, његови синови су највероватније искористили тренутак и фотографисали се у дворишту. - Официр је рекао је да су се сликали без његовог знања, највероватније мобилним - додаје наш извор. Међутим, ко је био фотограф засад није откривено.

Вратио оружје истог дана

Јанковић је рекао и да се у кући кратко задржао и да је оружје истог дана враћено у магацин. - Он је рекао да је од куће брзо отишао до Полицијске управе у Панчеву. Чим је стигао, раздужио је пушке и предао их руковаоцу који је задужен за наоружање и муницију - објашњава наш саговорник.Слике су се, међутим, неколико дана касније појавиле на друштвеној мрежи.

„Калашњиков“ ЗАСТАВА М70

- користи се у војним снагама широм света - поуздан у свим климатским и теренским условима - има благ трзај и лаку контролу ватре - калибар је 7,62 мм Митраљез ЗАСТАВА М84

- карактерише га одлична прецизност на великим даљинама - користе га најчешће пешадијске јединице - поседује скривач пламена - пуњење се обавља из реденика, који има капацитет 100 и 250 метака.

Извор: Курир

1706