Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Бачена бомба на полицајце

Полиција је одредили меру задржавања до 48 сати, Љ.А. из Прокупља, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко убиство у покушају

interventna_620x0

КРУШЕВАЦ - Полицајци у Крушевцу су, по одобрењу вишег јавног тужиоца у Крушевцу, одредили меру задржавања у трајању до 48 сати, Љ.А. (1978.) из Прокупља, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко убиство у покушају.

Он је у Липовцу код Крушевца, у 1:20 после поноћи из путничког возила, активирао и бацио ручну бомбу на полицијске службенике, који су задобили повреде од гелера, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова

Повређеним полицијским службеницима је указана лекарска помоћ у крушевачком Здравственом центру.

Поводом напада на полицајце огласио се и репрезентативни Независни синдикат полиције који је најоштрије је осудио покушај убиства три полицјаца из Крушевца и позвао све надлежне институције у држави да хитно реагују, подсећајући да су полицајци на дужности све чешћа мета напада.

Припадници полиције Владан Јовановић и Саша Луковац задобили су повреде од гелера ручне бомбе, док је Ивица Јовановић задобио повреде руке приликом хапшења осумњиченог Љ. А. из Прокупља осумњиченог да је из аутомобила бацио ручну бомбу на полицијске службенике.

У саопштењу Синдиката се наводи да су полицајци, на срећу, задобили лакше повреде и да су после указане лекарске помоћи у Ургентном центру, пуштени на кућно лечење.

Инцидент се догодио када су припадници полиције, по претходно добијеној дојави, покушали да зауставе такси возило које се кретало из правца Прокупља ка Крушевцу а у ком је, на месту сувозача, био наоружан Љ.А. вишеструки повратник, раније осуђиван за најтежа кривична дела.

Када је видео полицију и схватио да не може да побегне, осумњичени је изашао из аутомобила и извукао ручну бомбу. Полицајци су успели да скоче у заклон, и тако избегну сигурну смрт у експлозији, наводи се у саопштењу.

Независни синдикат полиицје је апеловао на државне органе да предузму све мере из њихове надлежности, како би се сачували животи оних који свакодневно обављају најтеже и најопасније задатке у циљу очувања јавног реда, мира и стабилности у држави.

"Крајње је време да припадницима полиције буде обезбеђена адекватна опрема, пре свега панцир прслуци и шлемови, како би се убудуће избегле овакве ситуације. Апелујемо и на судове да престану са политиком изрицања благих казни починиоцима оваквих и сличних напада и подсећамо још једном да је напад на полицију - напад на државу", навео је у саопштењу председник Независног синдиката полиције Велимир Лукић.

Извор: Вечерње новости

1726