Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Решен проблем приправности у ПУ Крагујевац

Јуче је у Крагујевцу одржан састанак представника Независног синдиката полиције са начелником ПУ Крагујевац Момчилом Крсмановићем. Једина тема овог састанка је био проблем са доношењем решења о приправности запослених у ПУ Крагујевац. logo-kragujevac Након излагања председавајућег председништва НСП Велимира Лукића да нема сазнања да у МУП постоје ПУ које не донеосе решења о приправности и да се ради о проблему чије се решење не може одлагати  да је потписивањем ПКУ за Полицијске службенике чији је потписник и сам репрезентативни Независни синдикат полиције, водило рачуна о средствима која су планирана за ову намену, исплату приправности и да не постоје разлози да се прописи не примењују као и у свим другим полицијским управама.

Након Лукићевог излагања, начелник ПУ Крагујевац Крсмановић сложио се да је неопходно поступити по важећим прописима и да су недоношењем решења о приправности били оштећени  запослени у Одељењу криминалистичке полиције ПУ Крагујевац, Одељењу саобраћајне полиције као и запослени  у Полицијским станицама Топола, Рача, Баточина , Лапово и Кнић. Полицијска управа Крагујевац доношење спорних решења ће почети од 01. децембра 2016. године.

Осим Лукића и Дарка Стојановића који члан председништва синдиката, испред НСП  су још били и функционери КЦ Крагујевац Дејан Павловић, Никола Радовановић и Ненад Јовановић

1720