Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

КЦ Сремска Митровица - записник са састанка у СГ ПИ Сремска Митровица

Дана 14.09.2016.године одржан је састанак у новоформираној СГ ПИ Сремска Митровица, коме је поред новоизабраног руководства, чланова НСП СГ присуствовао и члан Председништва Веселин Николић. Састанак је почео у 16.00 часова а председник СГ Даниела Марковић представила је план и програм СГ који је наишао на апсолутну подршку свих присутних. Састанку су присуствовали и полицијски службеници који нису чланови НСП.

Председник СГ Даниела Марковић изнела је шта је све урађено у предходних 20 дана од када је формирана СГ. Истакла је да је у самој ПУ у дежурној служби постављен ламинат, који није обнављан задњих 15 година. Изразила је захвалност гдин Драгу Бјелици који је омогућио убрзавање процедуре око поменутих радова. У току састанка руководство СГ поделило је присутним полицијским службеницима 35 нових униформи, припадницима ИЈП и Интервентне јединице. Униформе су обезбеђене залагањем руководства СГ као члановима НСП тако и онима који то нису.

Члан Председништва НСП веселин Николић истакао је да је било много проблема око формирања наведене СГ али да је руководство СГ показало да је формирање исте пун погодак и да ће услови за рад у станици бити знатно побољшани управо формирањем саме СГ. Николић је истакао да синдикат поред својих редовних активности на заштити радно правног статуса запосленог мора да се бави и обезбеђивањем основних материјално техничких ствари који су потребни за нормалан рад у станицама. На питања зар то нје посао МУП-а? Николић је одговорио: Тачно да је то посао МУП-а али синдикат већ дуго година уназад ради на обезбеђивању материјално техничких средстава, јер МУП очигледно нема средстава за то. Трошкови МУП-а су огромни а синдикат овај посао обавља искључиво због својих чланова.

После састанка у СГ одржан је састанак делегације НСП са командиром у ПИ Сремска Митровица Миланом Марковићем, где је изражено обострано задовољство у сарадњи на релацији НСП – командир ПИ.

Члан Председништва Веселин Николић

1712