Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

КЦ Сремска Митровица (СГ Рума) - Записник са састанка СГ Рума

Дана 08.09.2016. године са почетком у 12,00 часова у сали ПС Рума је одржан састанак СГ Рума коме су на позив, присуствовали Председник КЦ Сремска Митровица  Брежњак Филиповић Снежана и руководство Независног синдиката полиције Централа:

предедавајући Председништва Велимир Лукић, члан Председништва и лице овлашћено  за заступање Срђан Јовановић и Председник Извршног одбора Велимир Барбулов.

Чланови СГ Рума су на састанку постављали питања која су кључни проблем ПИ  Рума и припадника ИЈП са подручја не само Руме, већ и Ирига, Инђије, Пазове, а који  се односе:

  1. Обрачун путних трошкова где је уочено да се не поступа у складу са тумачењем МУП-а које је упутио Начелник Драго Бјелица, односно путни трошкови за запослене који су радили цео месец се умањују (тзв. турнус + редован рад; или турнус и посебан  задатак који се не рачуна у радно време). Такође, се даје цена месечне карте која је  умањена за 20%, а и не обрачунавају се трошкови за запослене који користе више  превоза (на пр. међуградски и градски);
  1. На унос и рачунање радних сати на извршењу посебног задатка за ИЈП обзиром да се запосленима исти не евидентитају у редну листу чак ни у ручним евиденцијама, тако да се запосленом приказује да има 120 часова (и то извршење редовних задатака), а сви  имају вишак сати (од 200 па навише) који су већ требали да се прерасподеле. Како то  није учињено неопходно је за месец Јануар извршити обрачун прековремених сати да  би се могли исплатили оштећеним запосленим полицијским службеницима као новчана  накнада.
  1. Прерасподела радног времена и слободни дани за полицијске сужбенике који остајуу седишту ПС Рума да обављају редовне задатке без слободних дана.
  1. Приправност за два припадника ОКП из Ирига којима иста није исплаћена. Постављана су и питања у вези систематизације која се у наредном периоду „отвара“, у вези пензионсања полицијских службеника и формирању Комисија и изради  актуелних Парвиника у складу са Законом о полицији.

 Након састанка са СГ Рума, је у Сремској Митровици одржан састанак са  Начелником ПУ Сремска Митровица главним полицијским саветником господином  Ђуром Мандићем и Замеником начелника ПУ главним полицијским саветником господином Жељком Секуловићем, где су изнети проблеми који су предочени на  састанку у ПС Рума.

Сви изнети проблеми ће у најкраћем року бити решени уз констатацију да је  Начелник ПУ Сремска Митровица увек спреман за сарадњу са синдикатима, и да је  поред високих очекивања због сложене безбедносне ситуације које има у погледу  обављања службених задатака свих запослених у ПУ Сремска Митровица, такође  свестан специфичности обављања службених задатака и потребе да се поштују радно правни прописи и заштита како самих полицијских службеника тако и безбедности и  здравља на раду и економског положаја запослених.

У Сремска Митровица, дана 09.09.2016. године

Председник КЦ-а Брежњак Филиповић Снежана

1726