Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Лицемер

Не бих нашироко да пишем о овој теми првенствено зато што бих превише ушао у политику а то није добро по здравље. Циљ није да „перемо“ нас оптужујући друге, циљ је да се укаже на невероватно лицемерје и безобразлук појединаца у власти. Чисто ради знања и равнања па да убудуће такве када помену речи синдикат, поштење, одговорност… једноставно игноришемо јер за боље нису. Кроз пар цитата (ко хоће може у целости да прочита текстове) видећете колико је израз лицемер у овом случају итекако примерен.

                Особа о чијим изјавама и лицемерју причам је посланик Зоран Бабић а изјаве су следеће:

Курир 17. јули 2014.

текст у целости http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/sns-porucila-drzava-je-jaca-od-sindikata-clanak-1467847

"Држава ће бити снажнија од било каквог притиска, од оних који желе да сачувају своје личне бенефиције", казао је Бабић.

Додао је да држава не може да "затвара очи" пред тим да су синдикати до сада имали "апсолутну зашиту" било да су репрезентативни, или не.

По његовим речима, измене Закона о раду неће угрозити оне који одговорно раде свој посао којима је поручио да "немају чега да се плаше".

Телеграф 01. август 2014.

текст у целости http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1175463-babic-pojedinci-u-javnim-preduzecima-brze-bolje-podigli-plate

- Нисмо деца, и ми не радимо све ово да бисмо некога оставили без плате, на овај начин хоћемо да смањимо трошкове, да стабилизујемо јавне финансије, да обезбедимо бољи живот грађана Србије. Не треба нам грчки сценарио или банкрот за две године, ако би сада забили главу у песак – истакао је Бабић.

 

А сада финале!

Блиц 07. август 2014.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/486008/Njima-Vucic-iz--dzepa-izbija-462880--dinara

 nsp

Зокију је очигледно мало 110.000 динара посланичке плате па је човек у Ласти као стручњак сигурно, обезбедио још 108.000! А нама са 40.000 динара прича о некој заштити синдиката, поштеном раду, друштвеној одговорности, бла, бла… Питао бих да ли га је иоле срамота али верујем да је то губљење времена.

                Једино добро у овом злу је што ће и поштени Зоки остати без пола плате, мада нажалост захваљујући једном човеку. Очекујем да ће тек сада да удари на сав глас на сиротињу под изговором да се и лично жртвује за опште добро.

                Зато, драге колеге, када вам следећи пут овакви кажу да се брину за вас и да је здраво и пожељно за „опште добро“ да вам узимају и последњу цркавицу из џепа сетите се овог текста…

Послао Петар Радојичић

1667