Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ДА ЛИ СУ СРПСКИ ПОЛИЦАЈЦИ И ЖАНДАРМИ, ПОСЛЕ НЕДАВНОГ ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА НА ПОЛИЦАЈЦА У НЕМАЧКОЈ, САДА НОВА МЕТА ИСЛАМСКИХ РАДИКАЛНИХ ЕКСТРЕМИСТА?

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ, ПРЕ СВЕГА ЖЕЛИ ДА НАШИ ЛЕКАРИ УРАДЕ СВЕ, КАКО БИ СПАСИЛИ НАШЕГ КОЛЕГУ, ПРИПАДНИКА ЖАНДАРМЕРИЈЕ ЈЕВРЕМОВИЋ МИЛОША, КОЈИ ЈЕ ДАНАС САМОСТРЕЛОМ ТЕШКО РАЊЕН ПРИЛИКОМ ОБЕЗБЕЂЕЊА АМБАСАДЕ ИЗРАЕЛА, И У ЖИВОТНОЈ ЈЕ ОПАСНОСТИ.

Истовремено изражавамо забринутост поводом данашњег безобзирног терористичког напада, како су поједини медији пренели, на припадника српске жандармерије, од стране исламског радикалног терористе.

Позивамо руководство МУП-а да предузму све мере на бољој опремљености полиције уопште и побољшању економског и друштвеног положаја припадника МУП-а.

Да се овакви догађаји никад више не би дешавали, свака држава би требала да добрим законима заштити полицајца, јер полицајац и војник чувају државу, да би се сви грађани у њој, без обзира на националну и верску припадност безбедно и сигурно осећали, што је у овом случају и радио жандарм Јевремовић Милош.

Присебност и професионалност српског жандарма је, да је и поред тешког рањавања засигурно у складу са Законом употребио ватрено оружје, услед чега је нападач и преминуо.

Један од битних фактора безбедности су полицијска овлашћења, а један од начина превенције, да би се спречили напади на припаднике снага безбедности су вишегодишње казне затвора, а за оног ко покуша или убије полицајца доживотни затвор.

Искрено се надамо, да ће потпредседник Владе и Министар унутрашњих послова господин Ивица Дачић, успети што чланови претходних Кабинета нису желели, а то је управо, што је битно за нас припаднике МУП-а а и све грађане Србије, формирање посебне Комисије која би оправдавала употребу оваквих овлашћења, јер након опоравка, што од срца желимо нашем колеги Милошу, тек тада за њега почиње законска процедура, која је присутна пре свега у Србији, да докаже пред судом да је ватрено оружје употребио у складу са Законом. Ова чињеница је позната свим полицајцима, те се управо због небриге појединаца у држави, припадници снага безбедности на употребу ватреног оружја, углавном одлучују када им је угрожен живот. Искрено се надамо доношењу новог Закона о унутрашњим пословима, где би се овај проблем решио, чиме би сви грђани Србије, представници страних држава и амбасада засигурно имали бољу безбедност и сигурност у складу са Законом.

Независни синдикат полиције

4197