Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ПАНЧЕВО: Кристијан Јепуре и Мирко Ракић најбољи полицајци у новембру

ПАНЧЕВО, 24. децембар 2015. (ТВ Панчево) – Кристијан Јепуре полицајац је месеца новембра на територији Јужнобанатског округа, а Мирко Ракић награђен је као најбољи полицајац на територији града Панчева. Награде су уручили начелник Јужнобнатског округа Зоран Тасић и градоначелник Панчева Саша Павлов. СхареТхис Полицајац месеца на територији Јужно банатског округа, Кристијан Јепуре, награду и признање добио је од Зорана Тасића, начелника Округа. Признање се додељује на основу образложења која се добију из Полицијске управе. k2.items.cache.83ff2818b8e44880ebdfd2a82ccaee3a_XLnsp-106 - Полицајац Јужнобанатског упраног округа за овај месец је Јапуре Кристијан. Полицајац који ради у сектору криминалистичке полиције, секторски криминалитет. У питању су резултати рада овог полицајца у области имовинских деликата. Комисија ПУ Панчево је предложила, односно кандидовала Кристијана за полицајца месеца новембра. Ја му се у своје лично и име Јужнобанатског управног округа захваљујем, рекао је Зоран Тасић, начелник Јужнобанатског округа.

Кристијан Јепуре ради у сектору криминалистиучке полиције. Бављење полицијским послом је традиција у његовој породици јер му је отац полицајац у пензији, а у полицији му ради и брат. Током прошлог месеца посебно се истакао на сузбијању имовинских деликата.

- Овај посао је специфичан, и када се добије овако нешто, пуно значи. Сатисфакција је да неко цени како се радило. Ако сам добио награду неко је то препознао и хтео бих да се захвалим још једном људима из Јужнобанатског округа и мојим непосредним старешинама из ПУ Панчево, рекао је полицајац Кристијан Јапуре.

Најбољи полицајац на територији Града за новембар је Мирко Ракић, коме је награду уручио градоначелник Саша Павлов. Мирко Ракић ради као полицајац од 2007. године и распоређен је у полицијској испостави Југ. Током протеклог месеца учествовао је у расветљавању више тешких кривичних дела, а посебно се истакао тако што је открио починиоца разбојништва које се десило на територији града. - Ово представља велики подстрек за мој будући рад. Трудићу се да будем још бољи. Наравно, ово не бих могао без мојих колега који су исто радили као и ја. Надам се да ће у неком наредном периоду они бити овде, рекао је полицајац Мирко Ракић.

Иако скромна, награда има велики значај као подстрек за све полицајце, каже градоначелник Саша Палов. Због тога ће и следеће године град издвајати средства како би наградио најбоље међу полицајцима.

- Ово су симболична средства, не решавамо значајне егзистенцијалне проблеме припадника МУП-а, који су носиоци ових награда, али сигуран сам, јер сам добио уверавања од оних који предлажу з анаграде, да то њима пуно значи и представља велики подстрек. Знам, награду додељујемо једном, али се то односи на цео колектив, објаснио је градоначелник Панчева, Саша Павлов. Градоначелник Саша Павлов, истакао је добру сардњу локалне самоуправе са МУП-ом, јер добра сарадња омогућава да грађани Панчева буду безбедни.

- То је важно и МУП-у јер у сарадњи са локалном самоуправом и Јужнобанатским округом, заједничким радом могу да се постигну најбољи резултати, рекао је Павлов. httpvh://www.youtube.com/watch?v=bYuSz2-EWSM Јужнобанатски округ и град Панчево праксу доделе признања полицајцима месеца успоставили су ове године. Признања се додељу на основу мишљења комисије Подручне полицијске управе.

Извор: РТВ ПАНЧЕВО

1778