Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Награђени полицајци за рад и резултате остварене у 2015. Години

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, на предлог начелника ПУ Сомбор Саше Дмитрашиновића, поводом Дана полиције, уручила је награде полицијским службеницима који су се посебно истакли у раду и остварили запажене резултате током 2015. године. zahvalnica_policijskim_sluzbenicima2016 Обраћајући се полицијским службеницима градоначелница је казала да је полицијски посао један од најодговорнијих послова који се суочава са много изазова.

-Изазова је било у прошлости, има их данас, а биће их сигурно и у будућности. Без послова које полиција обавља ниједна од нормано уређених држава не би могла да постоји. Због тога је и ово обележавање Дана полиције, пре свега исказивање захвалности локалне самоуправе Полицијској управи Сомбор, која је одлично обављала посао претходних годину дана. Имамо добру сарадњу иако је реч о различитим нивоима власти и различитим делатностима, ми у ствари представљамо једну функцију која не може да се оствари без наше добре сарадње. Због тога ћемо и у наредном периоду имати заједничке акције које смо већ планирали. Радићемо на превенцији нових облика понашања који нису пожељни у нашем друштву. Радићемо на томе да Сомбор у будућности буде један уређен град - иако је нешто у надлежности државе - нешто у надлежности локала - а нешто пре свега у свести наших грађана који само својим добрим навикама и лепим понашањем могу много да помогну у обављању овако озбиљних послова – казала је Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора.

Начелник ПУ Сомбор, Саша Дмитршиновић је изразио задовољство што се наставља лепа традиција града Сомбора, када се у знак сећања на славне дане прошлости из 19. века уручују награде полицијским службеницима за резултате у раду. Дмитрашиновић је навео да су пред полицијом и даље велики изазови у борби против организованог криминала, против тероризма и борби против корупције.

-ПУ је остварила значајне резултате у претходном периоду, дали смо допринос у бројним акцијама, а договорили смо акције и за наредни период. За нас је значајно да наши суграђани имају миран сан, да Сомбор буде безбедан и миран град – рекао је Дмитрашиновић и навео да ће ПУ у оквиру концепта „полиција у локалној заједници“ организовати више акција које се тичу превенције наркоманије, превенције малолетничке делинквенције, вршњачког насиља, борба против кријумчарења људи и бројне друге акције.

- Награде су дошле у праве руке, али су оне дело целе ПУ и МУП-а које делује као јединствена целина – казао је Дмитрашиновић.

Сатовима и захвалницама награћени су: самостални полицијски инспектор Душан Војводић, самостални полицијски инспектор Горан Тодоровић и полицајац Иванка Маринковић.

Захвалнице су додељене: главном полицијскм инспектору Владимиру Зорици, самосталном полицијском инспектору Дејану Ковчину, полицијском нареднику Владимиру Крстићу, полицајцу Горану Вељковићу и вишем референту Радмили Арлов.

Извор: Сомбор њуз

1659