Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Извештај са месечног састанка Радне групе (септембар 2016.)

Дана 12.09.2016.г са почетком у 08.00 часова у Палати Србија одржан је редовни месечни састанак представника Кабинета Министра и Дирекције полиције, које је предводио државни секретар Мирослав Миличковић и представника Независног синдиката полиције (Велимир Лукић председавајући Председништва, Милан Марковић члан Председништва и Велимир Барбулов председник ИО). logo25 На данашњем састанку разматрано су следећа питања:

Како је 26.07.2016.године од стране министра донета нова Одлука о утврђивању специфичних подручја на којима запослени у Министарству унутрашњих послова раде под отежаним теренским условима и депеша на основу исте од 01.08.2016.године која у супротности са досадашњом применом Одлуке, без права на надокнаду остале су колеге чије је место рада на специфичним просторима и поред планског ангажовања на конкретним задацима у вези мигрантске кризе. Договорено је да се изврши корекција јер је и даље став министра да све колеге које по плану, а не у оквиру редовних и свакодневних актирвности, раде на проблему решавања мигрантске кризе остваре и добију посебну надокнаду у тренутном износу од 1800,00 динара, без обзира на место рада и седиште организационе јединице.

Други проблем је неједнак приступ у упућивању колега на рад у КЗБ у односу на број дана на који се упућују, 15 или 21 дан. Проблем је тренутно са колегама из граничне полиције који се за разлику од других полицијских службеника упућују на 21 дан. Став граничне полиције је да тренутно немају довољан број људства да би се правиле краће смене од 21 дана. Настојаће да се током зимског периода скрате смене због додатно отежаних услова и специфичности рада на 15 дана, што је уједно и наш захтев. Од представника министарства добили смо уверавање да се увелико ради на побољшању услова рада и живота на терену, првенствено на угроженим граничним подручјима.

У даљем разговору размотрено је још неколико тема. Указали смо на неуједначену праксу приликом ангажовања полицијских службеника по посебним задацима (ПЗ) јер се исто као шифра не исказује на редној листи те је исту неопходно ручно евидентирати. Неуједначеном праксом уочено је да се мањим делом не евидентирају све принадлежности инередовности у вези самог радног времена. Наиме исказује се само као 8 часова, без обзира на време проведено у раду, које је нечесто и више од 10 часова, као и ноћу... Управа полиције преузела је одговорност на себе да уједначи праксу и да се свим полицијским службеницима морају евидентирати све принадлежности из рада, без обзира да ли је редован рад или посебан задатак.

У вези солидарне помоћи извештени смо да се нагомилао већи број захтева, али да се интензивно ради на изради правилника у циљу решавања поднетих захтева. Од стране Секретаријата добили смо уверавање да ће нам у следећих пар дана бити достављен усаглашени текст правилника. Подсећамо да смо као синдикат уложили примедбе на предложени нацрт правилника и очекујемо што скорије усаглашавање и примену.

ВБ

У Београд, 12.09.2016.године Председавајући Председништва Велимир Лукић

1668