Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

VAŽNO SAOPŠTENjE ZA SVE ZAPOSLENE U MUP-u 20.11.2015.godine

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da smo dana 20.11.2015 godine, od strane ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića a nakon zahteva i dugih pregovora sa Nezavisnim sindikatom policije dobili garancije da je Vlada Republike Srbije na Zahtev MUP-a obezbedila novčana sredstva  na ime isplate  zaostalih dugovanja za dolazak i odlazak sa rada. Prva isplata očekuje se do kraja meseca u iznosu od 500.000.000 dinara a ostatak duga do 20.12.2015 godine (Prilog: Saopšenje za članove i zaposlene od dana 21.10.2015. godine).novlogo11Kako smo i obećali nakon sastanka sa ministrom dana 21.10.2015 godine, nakon što je Vlada R. Srbije donela Uredbu o smanjenju dnevnica za državne službenike, na insistiranje NSP-a pristupilo se izradi Pravilnika o naknadama troškova zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova za specifična angažovanja i angažovanja u specifičnim okolnostima pri izvršenju posebnih zadataka. Na ovaj način ostvareno je pravo na naknadu troškova i ostalih zaposlenih u Ministarstvu koji ne pripadaju kategoriji angažovanih u KZB i na izvršenju poslova u specifičnim područjima sa migrantima.  Dostavljen nam je predlog Ministarstva i Direkcije policije  za koji će u toku narednih dana tražiti saglasnost Vlade Republike Srbije (Prilog: Pravilnik o naknadama troškova zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova za specifična angažovanja i angažovanja u specifičnim okolnostima pri izvršenju posebnih zadataka).

Moramo da napomenemo, da navedeni pravilnik nije idealno rešenje za trajno prevazilaženje problema ali će svakako pomoći da veći broj zaposlenih u MUP-u ostvari pravo na posebnu naknadu. NSP će u narednom periodu raditi na poboljšanju navedenog pravilnika.

Nakon našeg Zahteva od dana 13.11.2015 godine, da Ministarstvo obezbedi jednokratnu novčanu pomoć za sve zaposlene u Ministarstvu,  od strane ministra dobili smo uveravanja   da će se Ministarstvo i on lično založiti da se pored isplate svih dugovanja za prethodni period zaposlenima obezbedi i jednokratna pomoć za predstojeće praznike. Visina jednokratne pomoći biće predmet usaglašavanja na  narednim sastancima sa ministrom dr. Nebojšom Stefanovićem.

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić

1801