Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Tužan pokušaj povratka na sindikalnu scenu

24.juna 2016. godine na sajtu Policijskog sindikata Srbije objavljen je tekst pod naslovom „Trgovina uticajem NSP i MUP u akciji“. Tekst je prepun nagađanja, pretencioznosti i uvreda na račun našeg sindikata kako rukovodstva tako i članova. Nejasan je smisao cele priče osim pokušaja diskreditacije Nezavisnog sindikata policije i predsedavajućeg Velimira Lukića zarad pridobijanja članstva. Jedini povod vidimo u frustraciji Mijailovića stalnim padom broja članova i u isto vreme sve veće popularnosti Nezavisnog sindikata policije.

Tekst počinje zaključkom da su radnici izdati i sarkastičnim obraćanjem članovima NSP koji trpi navodnu izdaju dok im porodica gladuje. A onda se opisuje Lukićeva radna biografija u kojoj ima poluistina taman toliko da se neupućeni upecaju i poveruju u navodne mahinacije prilikom napretka u karijeri predsedavajućeg NSP-a.

PSS odnosno Veljko Mijailović (što je ustvari isto) završava optužbama na račun rukovodstva NSP koje je navodno vodilo lažni štrajk, preko saglasnosti u smanjenju plata pa sve do podrške vlastima u nameri da otpusti 1.500 kolega.

I sada čovek posle gomile tema kojih se Mijailović dotakao mora da se zapita šta je pisac hteo da kaže osim onoga što na početku napisasmo a to je da je cilj samo i jedino diskreditacija NSP bez obzira kada se, šta i kako dogodilo, ako se uopšte dogodilo.

U početku smo mislili da li da se uopšte upuštamo u raspravu sa nekim ko je na marginama sindikalnih aktivnosti u MUP-u. Da li im davati na značaju odgovorom? Verujemo da ste primetili da je politika relativno novog rukovodstva Nezavisnog sindikata policije na čelu sa tim istim Lukićem koga PSS pokušava da blati, da se drugi sindikati ne pominju osim u krajnjem slučaju kao što to nedavno bilo sa NPSS i sada sa PSS-om. Pogledajte arhivu vesti na našem sajtu pa ćete se i sami uveriti da smo PSS poslednji put pomenuli u martu ove godine i to jednom rečenicom u intervjuu Lukića kojim se obratio članovima.

Ne samo da nas PSS ne zanima nego nemamo ni vremena da se bavimo njima i kada bi hteli. Bavimo se klasičnim sindikalnim poslom, kreiranjem i praćenjem zakona i propisa, pomoći članovima, otvaranjem novih kancelarija, osnivanjem sindikalnih grupa a trenutno smo preokupirani organizacijom proslave 25 godina od osnivanja. Tako da nam je PSS otprilike na kraju pameti.

Razmišljali smo da pismu PSS-a odgovorimo stavku po stavku ali čemu i dokle bi nas to dovelo? Da se pravdamo za nešto što nismo krivi ne dolazi u obzir. Samo ćemo na kraju da postavimo pitanje Mijailoviću i PSS, ko je vas sprečavao da štrajkujete? Ko vas i sada sprečava? A da, bio je jedan štrajk glađu u pokušaju. Pitaćemo vas i da li pod izdajnike podrazumevate i ostala tri sindikata koja su sa nama učestvovala u štrajku ili samo nas? I zašto nam se niste pridružili tada kao ni pre toga a sada morališete skoro dve godine kasnije?

Primetili smo da je vaša politika da vas nema nigde na sindikalnoj sceni a kada se oglasite onda gledate da to bude nešto bombastično kao što je pomenuti „štrajk glađu“ ili 20.000 dinara pomoći koje ste dogovorili sa premijerom ili sada sa tendecioznim i poluitinitim pričama o našem sindikatu. A što veze sa istinom sve to nema ili je samo donekle tačno to nije važno. Važno je da ste se oglasili da postojite i dalje. Objavite neku vest u kojoj ste nešto konkretno uradili. Ne mora to da bude opet neka „bomba“ kao što ste svoje članove prevarili pričom o stanovima od 150 evra po kvadratu, naplatili im osiguranje (hiljadama njih) a od stanova ni kolibu do danas ne videsmo. Da nije NSP i za to kriv?

Kako god bilo, radimo dalje i više nećemo da gubimo vreme sa vama, mada ćemo razmisliti o tužbi za uvrede koje ste izneli u tekstu. O tome tek posle proslave velikog jubileja koji nas uskoro očekuje. Da ste manje sujetni i da ste gledali u svoje dvorište mogli ste i trebali i vi da budete gosti na našoj proslavi što bi bilo normalno i što bi svaki zaposleni u MUP-u pozdravio, ali sami ste izabrali ovaj put.

Ne sumnjamo da ćete brže bolje odgovoriti na ovaj tekst želeći da nas dalje uvlačite u raspravu (do koje neće doći) i sa tim nemamo problem. Samo tražimo da nam članove više ne nazivate idiotima jer preko toga nećemo preći.

1828