Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Tužan dan za policajce u Srbiji

Posle nedavnog terorističkog napada na žandarma u Beogradu, noćas je nešto posle ponoći na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru kod Loznice mučki ubijen član našeg sindikata, pripadnik granične policije Nikola Krsmanović (1990) dok je policajac Vjekoslav Ilić(1974) teško ranjen i nadamo se da će lekari uraditi sve da spasu život našem kolegi. 

Našim saopštenjem od 28.06.2024. nakon ranjavanja žandarma ispred Izrealske ambasade u Beogradu, ukazali smo na loše zakonske odredbe, ali i pored navedenog saopštenja iz vrha MUP-a, do danas, nije bilo interesovanja na saopštenje najvećeg sindikata u Ministarstvu unutrašnjih poslova kome je poverenje dalo skoro 17.000 aktivnih pripadnika MUP-a.

Nažalost, očigledno je da smo za državu samo brojka, a nakon ranjavanja i sahrana postajemo heroji koji se brzo zaborave. 

Istovremeno izražavamo zabrinutost, za sve naše kolege i ponovo pozivamo rukovodstvo MUP-a da preduzmu sve mere na boljoj opremljenosti policije uopšte, i poboljšanju ekonomskog i društvenog položaja pripadnika MUP-a. 

Pokazali smo, mi pripadnici MUP-a, da se policijski poslovi svakog dana, hrabrošću naših kolega na terenu, obavljaju na visokom nivou i da se građani u Srbiji, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost bezbedno i sigurno osećaju.

Vi kao političari i visoki funkcioneri MUP-a u sedištu MUP-a, pokazali ste da smo država koja poštuje stavove nevladinih organizacija, a mi vas javno pozivamo da kao predstavnici države donosite Zakone koji će pružiti veću zaštitu policajcima koji pošteno i odgovorno obavljaju poslove, a sve u cilju zaštite poštenih gradjana koji vole Srbiju i kojima je potrebna lična i imovinska sigurnost, a ne Zakone koji bi išli na ruku “loših građana”. Jednom delu vas koji rukovodite iz klimatizovanih prostorija sa Novog Beograda, poručujemo, manite se više nepotrebnih papirologija već olakšajte rad policiji na terenu.

Tužilaštvu, Sudovima i Zaštitniku građana, poručujemo sledeće, naš kolega i član našeg sindikata Nikola Krsmanović je imao 34 godina, izgubio je život jer je po nalogu radio na sprečavanju iregularnih migracija. Nastradao je od albanskog kriminalca sa Kosova i Metohije, Hajrizi Artana, a kriminalci se po pitanju nezakonitih radnji bez obzira na nacionalnu pripadnost odmah dogovore u njihovom interesu. 

Da se razumemo, poštujemo samostalnost u radu pravosudnih organa, ali zasigurno bi jedan deo vas iz tužilaštva i sudova policajca odmah optužili i osudili da je nekog kriminalca popreko pogledao, uz izveštaj zaštitnika građana da mu prava nisu saopštena na maternjem jeziku. 

Trebate ozbiljno da se zapitate svi u čijem interesu radite.  

Predsedništvo Nezavisnog sindikata policije i predstavnici sindikata iz svih okruga održaće hitan sastanak na kojem ce doneti Odluke o daljim koracima, jer ne želimo da policijski službenici, naši članovi budu glineni golubovi i da budu nezaštićeni naročito na sprečavanju ilegalnih migracija, a da oni koji svakodnevno to rade i prevoze migrante bez posledica su jači od države…. 

Porodici, svim kolegama i koleginicama izražavamo iskreno saučešće. Dragi brate Nikola počivaj u miru, nikada te nećemo zaboraviti. 


Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Dejan Stoiljković

2690