Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

Sastanak Socijalno policijskog fronta sa ministrom

Izveštaj sa sastanka Socijalno-policijslpg fronta u Kabinetu ministra unutrašnjih poslova Nebojše StefanovićaSPF_logo_

Dana 23.06.2014. godine u kabinetu ministra Stefanovića u vremenu od 14 do 15.30 časova održan je sastanak delegacije SPF sa ministrom Stefanovićem i delegacijom MUP.

Delegacija SPF bila je u sastavu: - Veselin Nikolić predsedavajući SPF, - Velimir Lukić NSP, - Glišo Vidović SSP, - Momčilo Vidojević NPSS, - Dušan Ninkov SVS.

Ministar Stefanović na naša pitanja dao je sledeće odgovore:

- Što se tiče 10.000 dinara ministar je rekao da je na prethodnom sastanku u Vladi povrđeno da su novčana sredstva obezbeđena i da će 10.000 dinara od 25.07.2014. godine biti implementirana u platu. VIsina implementacije kao i razgovori o eventualnom smanjenju 10% od plate svim zaposlenima biće tema sledećeg sastanka koji je zakazan za 10.07.2014. godine, i na ovom sastanku doćiće do konačnog odgovora oko ova dva pitanja. Sigurni smo da će se ova dva pitanja rešiti tako da će svi zaposleni u MUP-u biti zadovoljni.Predstavnici SPF su izneli ministru da su zadovoljni pomakom u socijalnom dijalogu ali da su složni da će da istraju u zahtevima koje su izneli u pregovorima sa poslodavcem.

- Što se tiče uniforme po rečima ministra Stefanovića, od septembra počeće podela iste, i da će zajedno sa sindikatima napraviti dogovor prioriteta podele uniforme.

- Što se tiče duga za nadoknadu dolaska i odlaska na posao, ministar je obećao da će rebalansom budžeta biti obezbeđena sredstva za veliki deo duga. Tako da će predstavnici SPF posle rebalansa budžeta u zavisnosti od isplate duga ili ne preduzeti dalje korake.

Ministar je pokazao veoma veliku dozu ozbiljnosti u razgovoru sa predstavnicima SPF i zajednički zaključak predstavnika SPF i ministra je da kroz socijalni dijalog biće rešena sva pitanja na zadovoljstvo svih zaposlenih u MUP-u-

predsedavajući SPFVeselin Nikolić

PDF-dokument

1872