Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

SASTANAK NSP-A SA PREMIJEROM VUČIĆEM

SAOPŠTENjE ZA ČLANOVE NSP I OSTALE ZAPOSLENE U MUP

 

Dana 09.12.2015.godine rukovodstvo Nezavisnog sindikata policije u sastavu: Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić, članovi Predsedništva Srđan Jovanović, Miomir Vojinović, Nikolić Veselin i predsednik Izvršnog odbora Velimir Barbulov održali su u Vladi R.Srbije sastanak sa Predsednikom Vlade R.Srbije gospodinom Aleksandrom Vučićem i ministrom unutrašnjih poslova gospodinom dr Nebojšom Stefanovićem.

Današnji sastanak održan je kako bi izneli i rešili finansijski problem zaposlenih u MUP, a koje bi Predsednik Vlade R. Srbije uneo u novi budžet koji se trenutno usvaja u Skupštini R. Srbije.

Što se tiče primene finansijskih odredbi koje su regulisane Aneksom PKU za policijske službenike, od strane Predsednika Vlade R.Srbije obećana nam je striktna primena od 01.01.2016.godine, koja je predviđena budžetom za 2016.godinu.

U vezi povećanja ličnog dohotka zaposlenih u MUP, Predsednik Vlade R.Srbije nam je izneo finansijsku situaciju za 2016.godinu uz konstataciju da će povećanje pratiti isključivo rast bruto domaćeg proizvoda (BDP). Realno je za očekivati rast istog a u skladu sa tim i samo povećanje ličnog dohotka.

Visina jednokratne novčane pomoći nam je i na današnjem sastanku potvrđena, kao i stav Predsednika Vlade R.Srbije da je potrebno da zaposleni u narednom periodu dobiju odgovarajući iznos koji će biti isplaćen u skladu sa realnim mogućnostima Vlade R. Srbije, a okvirno će to biti oko 10.000,00 dinara.

Stav Predsednika Vlade R.Srbije u vezi angažovanja policijskih službenika u KZB bio je, da je isti svestan činjenice da ljudi rade u izuzetno otežanim uslovima i da će u skladu sa finansijskim mogućnostima naložiti povećanje dnevnice za navedenu kategoriju primenom budžeta za 2016.godinu. Predsedniku Vlade R.Srbije smo izneli problem smeštaja pripadnika Žandarmerije u Odredu Niš, gde je od strane istog naloženo ministru unutrašnjih poslova da se problem hitno reši pronalaženjem adekvatnog vojnog prostora u Nišu koji bi bio trajno dat Žandarmeriji na korišćenje.

U vezi aktuelnog broja viška zaposlenih u Javnom  Sektoru, svi zaposleni koji budu proglašeni tehnološkim viškom biće obuhvaćeni socijalnim programom povoljnijim nego u odnosu na  druge državne organe.

Predsednik Vlade R.Srbije gospodin Vučić je saglasan da se sporni član Zakona o policiji koji definiše pravo na štrajk a koji nije u Nacrtu novog Zakona o policiji,  u skladu sa Zakonom o štrajku briše i da se primeni pravo na štrajk zaposlenih po Zakonu o štrajku u skladu sa predlogom NSP.

Moramo da istaknemo, da je Predsednik Vlade R.Srbije, izneo stav da u narednom periodu treba što češće održavati socijalni dijalog sa sindikatima u cilju iznalaženja rešenja  u skladu sa trenutnom  finansijskom situacijom, i da će uložiti sve napore kako bi omogućio bolju opremljenost i  materijalno finansijski položaj zaposlenih u MUP.

 NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić

12346
1806