Sindikalna ponuda
Ukupan br. članova: 29.443 Aktivan br. članova: 15.974

Nezavisni Sindikat Policije

Dobrodošli na sajt Nezavisnog sindikata policije!

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST - izjava Bojana Pajtića o poligrafu

Reprezentativni Nezavisni sindikat policije (NSP)  najoštrije osuđuje izjavu predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića u kojoj je naveo da bi "pristao na poligrafsko testiranje, ali u nekoj drugoj državi", jer se ovakvim navodima direktno urušava ugled MUP-a i svih 45.000 zaposlenih u ovom ministarstvu. novlogo11 - Ovakvim i sličnim izjavama, naročito kada dolaze od lidera jedne stranke, direktno se udara na ugled pripadnika ministarstva koji su svakodnevno u kontaktu sa građanima. Istovremeno se urušava sektor bezbednosti a samim tim i sigurnost građana Srbije - kaže Velimir Lukić predsedavajući predsedništva NSP.

NSP podseća da policija ne sme i ne može da se zloupotrebljava za dnevo-politička prepucavanja jer zadatak službenika MUP-a nije otvaranje afera, već svakodnevno učestvovanje u akcijima koje se sprovode da bi se očuvao red i mir u državi, bez obzira na to ko je na čelu ovog ministarstva.

NSP podseća da Nebojša Stefanović danas jeste ministar unutrašnjih poslova, ali i da MUP nije njegovo vlasništvo, niti je poligraf u njegovim rukama.

- Napominjemo da se policija u svom radu rukovodi isključivo Ustavom i zakonima, kao i da njeni pripadnici svakodnevno ulažu velike napore kako bi se građani osećali bezbedno - dodaje Lukić.

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE Predsedavajući predsedništva Velimir Lukić

1805